Annons

Annons


Gör en egen saltlag till kräftorna!

kräftor 113 kräftor 120kräftor 121-2
FOTO: DIANA DONTSOVA

Det är augusti och dags för kräftor. Jag hade gärna ätit kräftor varje månad med tanke på hur gott det är. Extra goda blir kräftorna om de ligger i saltlag ett dygn. Det förhöjer smaken och kräver inte så mycket jobb. En kräftskiva är ganska kul att planera, speciellt tillbehören. Hos mig blir det miniostpajer, fänkålskräm och hembakat bröd. Ostpaj är ett bra tillbehör eftersom det behövs något som mättar. Jag har valt att göra min ostpaj på ricotta istället för traditionell västerbottenost. Den väljer jag hellre att servera som ostbricka. Ostpajerna är gjorda på filodeg och i portionsstorlek. Jag har mycket salvia i trädgården så den friterar jag och lägger på tillsammans med körsbärstomat.

Annons

Ha det bra så länge!
Diana

Tips till kräftskivan:
Filodegspaj med ricotta och salvia
Sesamflarn med rädisor eller gula och röda små tomater
Ostbricka med knäckebröd

Ört- och citronaioli
Smaksatt smör

Efterrätt:
Marängsviss eller eton mess
Kladdkaka med choklad
Vit kladdkaka med vispad creme fraiche
Fruktgalette

Recept på saltlag:

Saltlag, 1-2 pkt kräftor:
2,5 l vatten
2 msk socker
0,75 dl salt
dillkronor

Koka upp vatten tillsammans med salt och socker. Lägg i dillen och låt lagen svalna. Ta ut de tinade kräftor lägg ner dem i lagen. Ställ kallt i ett dygn. Häll av vattnet. Spara lite krondill som dekoration. Servera!

 

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar