Annons

Annons


Recept på tre olika pesto!

Hej alla Valborgsfirare!

Planerar du att grilla ikväll så tipsar jag dig om tre olika pestorecept. Perfekt att servera till både vegetariska rätter, kött eller pasta. Finns pesto på bordet behövs varken sås eller dressing om du frågar mig. Dessa tre smaker funkar perfekt som tillbehör till kvällens grill. Dessutom går dessa att äta flera dagar efter om du förvarar dem i kylen om det skulle bli något över.

Annons

Pesto solros valnot valnotspesto citron basilika3

Idag finns det oändligt med fina glasburkar att förvara mat i. Så fina att det är bara att ställa fram direkt på bordet utan att hälla över i en annan skål. Jag föredrar glasburkar med avtagbara lock. I dessa brukar jag förvara rester som oliver och minitomater. Väldigt smidigt!

Pesto solros valnot valnotspesto citron basilika

Min pesto serverade jag till vår hemmagjorda pasta tagliatelle. Till den hade vi lufttorkad skinka, riven parmesan och lite olivolja. Paprikapeston är sötare i smaken och påminner om ajvar men med lite crunch i. Funkar bra även som dressing till hamburgare. Gillar du vitlök och hetta är det fritt fram att tillsätta det i paprikapeston. Däremot föredrar jag valnötspesto utan vitlök då den redan har en beskhet. Ihop med citronen som smaksättare blir den perfekt.

Pesto solros valnot valnotspesto citron basilika2

Pesto solros valnot valnotspesto citron basilika1
FOTO: DIANA DONTSOVA

 

Nu måste jag slå in paket och ta mig till tåget som kör till Växjö.

Trevlig Valborg!

Diana

 

Recept:

Paprikapesto
5 rostade paprikor
1,5 dl solroskärnor
0,75 dl rapsolja- inte olivolja!
salt

Skölj paprikorna och rosta dem i ugnen i 40 min i 200 grader, eller tills de blir svarta. Låt paprikorna svalna. Ta bort skalet och alla kärnor. Mixa alla ingredienser till en pesto. Använd en matberedare.

Valnötspesto
2 dl valnötter
skal från 1 citron, juice från 1/2 citron
1 kruka basilika
1 dl olivolja
1 msk vatten
salt

Mixa alla ingredienser till en pesto. Smaka av och tillsätt mer citron eller salt om det behövs.

 

Rostad solrospesto
2 dl rostade solroskärnor
1 dl olivolja
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
ca 70 gram riven parmesan

Börja med att rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Mixa alla ingredienser till en pesto. Tillsätt mer olivolja om du vill ha den lösare. Smaka av med salt och vitlök.

 

Läs mer:
Caprese med tomat och paprika
Kycklingfilé med rotfrukter
Rå broccolipesto

 

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar