Annons

Annons


Rostad potatis med dressing

Hej!

I samarbete med Bosch har jag fått testlaga mat med deras inbyggnadsugn i Serie 8. Med tanke på alla funktioner, 14 st, är det fortfarande lika spännande då jag inte hunnit prova alla. Att den här ugnen vunnit pris för Bästa vitvara 2015/16 kan jag förstå. Speciellt efter att ha testat mikrofunktionen som går att kombinera med varmluft. Grymt att kunna halvera tillagningstiden när familjen är hungrig. Allt som lagas och bakas går mycket fortare. Ett stort plus för det!

Annons

rostad potatis ugnrostad tillbehor klyftpotatis oreganoIMG_3712

Den här gången testade jag rostad potatis. Tillsammans med squash och en dressing gjord på oregano blir rätten ett perfekt tillbehör. Mycket oregano fick det bli då örten frodas i min trädgård. Dressingen som även innehåller citron, chili och vitlök brukar jag använda till kött efter att det tillagats. Det blir som en eftermarinad och en god smakförstärkare.

rostad potatis ugnrostad tillbehor klyftpotatis oreganoIMG_3683

 

 

Rostad potatis är ett gott tillbehör till sommarens grillmat och passar till både fisk, kött eller grillad paprika. Jag kan leva utan pasta och ris, men inte utan klyftpotatis! Det är godare än både chips och godis.

rostad potatis ugnrostad tillbehor klyftpotatis oreganoIMG_3727
FOTO: DIANA DONTSOVA

Vill du läsa om mina andra rätter jag lagat med Bosch ugn kan du klicka på följande länk:

Ångad torsk (tillagad med varmluft och ångfunktion)

Bananmuffins (bakade med PerfectBake sensor)

 

Önskar er alla en härlig dag!

Diana

bosch diadonna

I samarbete med Bosch

RECEPT:

Rostad potatis:
10 potatisar
1/2 squash
olivolja
flingsalt

Dressing:
1 1/2 dl olivolja
en näve finhackad oregano
saften av 1/3 citron
en hackad chili
1-2 st pressade eller finhackade vitlöksklyftor
några droppar honung
salt
peppar

grönsallad

Sätt ugnen på 225 grader varmluft med microfunktionen på 360 watt. (Har du ingen mikrougn, rosta potatisen i 225 grader.) Skölj potatisen och halvera den. Lägg på en plåt. Skiva squashen och placera bredvid potatisen. Ringla olivolja och strö flingsalt över. Rosta i 10-15 minuter. Ta ut plåten och flytta över squashen till ett fat. Ställ in grillfunktionen och låt potatisen rosta tills den har fått den ytan du vill ha.

Blanda alla ingredienserna till dressingen. Lägg grönsallad i en skål. Fyll den med potatis varvat med squash. Toppa med dressingen och servera resten i en skål bredvid. Skiva lite extra chili att dekorera med. Servera!

 

RECIPE IN ENGLISH

Roasted Potatoes:
10 potato
1/2 squash
olive oil
sea ​​salt

Dressing:
150 ml olive oil
a handful of finely chopped oregano
juice 1/3 of a lemon
1 chopped chilli
1-2 minced garlic cloves
a few drops of honey
salt
pepper

salad

Potato: Preheat the oven to 225 degrees. Rinse the potatoes and cut in half. Place on a oiled oven proof pan. Cut the squash and place next to the potatoes. Drizzle with olive oil and sprinkle with salt flakes over. Roast for about 45 minutes, until browned and crisp. Remove the squash after 15 minutes.

Dressing: Mix all the ingredients. Start with green salad in a bowl. Add the potatoes and squash. Top with dressing. Serve the rest of the dressing in a small bowl. Sprinkle with extra chili. Serve!

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar