Annons

Annons


Baka eget tortillabröd – tre olika recept

Hej!

Häromdagen var det tacosdags hemma hos oss. Då passade jag på att uppdatera receptet på det glutenfria tortillabrödet bakat på bovete och rismjöl. Hembakat tortillabröd är mycket godare än det som finns att köpa i affären. Så är det i och för sig oftast.  Visst är det enkelt att micra färdigköpta tortillabröd och servera. Dagar då jag har mer tid, bakar jag hellre egna bröd.

Annons

tortilla wrap majs rismjol paleo mandelmjol glutenfritt

Den här dagen gick jag helt loss och tog fram alla mjölsorter från mitt skafferi. Det blev både vetetortilla och två glutenfria, alla i en mindre storlek. Personligen gillade jag de som var gjorda på vetemjöl…typiskt.

tortilla wrap majs glutenfri rismjol paleo mandelmjol

FOTO: DIANA DONTSOVA

Till mina tortillabröd serverade jag pulled lax och mangosalsa med avokado och rädisor.

Ha en skön vecka!
Diana

Recept:

Vetetortilla, ca 4 st (eller 6 mini)
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
2 nypor bakpulver

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Plasta in bunken och ställ i kylen i 20 minuter. Dela degen i ca 4 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut. De ska vara väldigt tunna. Stek i en het torr stekpanna i ca 30 sek per sida. Steker du för länge får du torra bröd. Tortillabröd ska serveras direkt!

 

Majstortilla (glutenfria), ca 6 st
2 dl majsmjöl
1 nypa bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk fiberhusk
2 dl vatten
1 msk rapsolja

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Dela degen i ca 6 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut på mjölat bord. De ska vara tunna. Stek i en het stekpanna utan olja eller smör. Dessa håller sig mjuka längst. 

 

Tortillabröd på ris- och bovetemjöl (glutenfria), ca 5 st
2 dl rismjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 dl vatten
3 msk rapsolja

2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver

extra bovetemjöl i samband med rullning

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Dela degen i ca 5 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut på ett mjölat bakbord. De ska vara  tunna. Stek i en het stekpanna utan olja eller smör. Godast att servera direkt!

 

 

 


8 kommentarer

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar