Annons

Annons


Citron- och vallmokaka

citron vallmo kaka bla vallmofro 2vallmo kaka citronkaka 2
Foto: Diana Dontsova

Citron- och vallmokaka serveras ofta hemma hos barnens farmor. Första gången jag smakade den såg jag till att få med mig receptet. Samma sak är det när jag bjuder på kakan. I söndags när mina fikagäster bad om receptet lovade jag lägga ut det på bloggen. Receptet kommer ursprungligen från Rosendals trädgårdscafé men jag har valt att ta bort någon ingrediens och minskat mängden vallmo. Kakan är både söt och frisk i smaken, perfekt med en klick vispad grädde till. Det bästa med kakan, förutom smaken, är att den är lätt och snabb att baka. Lika enkel som en kladdkaka. Lovar!

Annons

Hoppas ni får en skön vecka! Nästa gång bjuder jag på en mustig gryta.
Kram Diana

Recept: 

Citron- och vallmokaka
175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
1/2 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl

Till formen:
en klick smör
1/2 dl blå vallmofrö att beströ formen

Smält smöret och låt det svalna något. Blanda ner socker, vallmo, ägg, rivet citronskal och saft i det smälta smöret. Vispa ihop till en jämn smet. Avsluta med att blanda i mjölet. Häll upp smeten i smord och vallmobeströdd form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i 175 grader i cirka 25-30 minuter. Pudra florsocker över hela kakan. Serveras med vispad grädde.

Tips! Vill du baka i en större pajform, ta då en och en halv sats. 

Sugen på något annat?
Klassisk kladdkaka med chokladfudge
Kanelbullar med choklad

 

LÄS OCKSÅ


9 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar