Annons

Annons


Dukning till midsommar – 5 perfekta tips!

Hej!

Gillar du att duka extra fint till midsommar? Här kommer 5 olika tips som hjälper dig på traven.

midsommar dukning mysweetandsaucy
Bild från mysweetandsaucy.com

1. Dekorera varje tallrik med en liten minibukett av det som växer vilt. En perfekt idé är att ha sju sorters blommor som gästen kan ta med sig hem och lägg under kudden.

Annons

 

midsommar dukning bread and olives
Bild från breadandolives.com

2. Serverar du bröd till maten? De är vackert i sig och perfekt att lägga på varje plats. Ett tips är att vira in brödet i en tygservette eller använda smörpapper och ett rustikt snöre runt. Kavring är en favorit till midsommar och bakar du själv kan dessa göras i mindre format eller varför inte som bullar.

 

Midsommar dukning Remodelista
Bild från remodelista.com

3. Tänk tvärtom och dekorera ovanför bordet. Snygga till lampan eller takkronan med gröna växter eller grenar. Då räcker det med en enklare bordsdukning. Ett annat tips är att ta fram ljusslingor från i julas och hänga i taket.

 

midsommar dukning everly true
Bild från everlytrue.com

4. Många vaser i rad ger en effektfull dukning. Jag gillar att ställa fram udda vaser för en mer levande känsla. Blommorna behöver inte heller vara samma utan gärna i olika färg och storlek. Midsommar är en romantisk högtid. Har du virkade dukar så är det perfekt tillfälle att ta fram dem. Lägg dem på bordet, bänken eller häng över stolsryggen. Väldigt vackert! Virkade dukar kan även användas som mall när du pudrar en kaka. Kolla här!

 

midsommar dukning lonny
Bild från lonny.com

5. Duka upp utomhus om vädret tillåter det. Har du ett lägre bord kan du skippa stolar och istället dra fram mattor, filtar och kuddar. Hur mysigt är inte det? Genast får jag känslan av att här ska det sittas länge och sjungas snapsvisor. För den som inte orkar hela kvällen, är det bäddat för en powernap när som.

Jag önskar er alla en härlig och trevlig midsommar!

Kram Diana

 

Fler midsommartips:
Sillbricka med kavringschips
Potatissnittar toppade med lax och kallskuret

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar