Annons

Annons


Sesamflarn till midsommarbuffén

057-2-4092-3-3085-2084-2

Jag är väldigt förtjust i svensk midsommarmat. Sill, gräddfil, gräslök och paj, mer än så behöver jag inte. Vanligtvis brukar västerbottenpaj höra midsommar till men ibland är det kul att prova något nytt. Det här sesamflarnet är en snabbare variant av paj men jag tycker den gör sig fin till buffén. Toppingen går att variera efter högtid och säsong. Tips på annan topping till midsommar är riven pepparrot, kallrökt lax, rom och dill. Jag väljer rädisor eftersom jag vill servera laxen för sig. Men det är en smaksak. Här nedan finns recept för er som vill baka med eller utan gluten. Gillar du inte sesamfrön kan du göra flarnet på en vanlig pajdeg.

Önskar er alla en härlig midsommar på fredag! /Diana

 

Annons

Recept: Sesamflarn med rädisor, ca 8 bitar

50 gram rumstempererat smör
2 dl vetemjöl (eller glutenfritt: 5 dl mandelmjöl+ 1 msk fiberhusk)
3/4 dl skalade sesamfrön
1 tsk salt
1 ägg

300 gr cream cheese
3 msk grädde
Örter
Salt och peppar
Rädisor
Rödbetsgroddar

Blanda alla ingredienser, ägget sist. Knåda ihop allt för hand tills du fått ihop en deg. Låt vila i kylen en stund. Kavla ut degen till den form du önskar och avsluta med att nagga degen med en gaffel. Väljer du mandelmjöl är det bra att kavla degen mellan två smörpapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader till flarnet får en gyllene färg, i ca 15 min. Ha koll på kanterna så det inte bränns vid.

När flarnet har svalnat, bre då cream cheese över hela. Detta moment görs före servering. Jag valde en naturell färskost som jag smaksatt med salt och örter. Blanda i flytande grädde så färskosten blir luftigare och lättare att bre på. Avsluta med skivade rädisor och groddar. Klar att servera!

LÄS OCKSÅ


7 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar