Annons

Annons


God och enkel kikärtsröra med feta

En röra som mixas ihop på bara någon minut och smakar gott är ett bra recept, enligt mig. I denna är det inga konstiga ingredienser utan sånt som iallafall jag brukar ha hemma. En burk kikärtor står alltid i skafferiet och kylskåpet saknar sällan en bit fetaost. Tillsammans med olivolja och citron blir detta en röra som passar till både sallader eller grytor. Jag föredrar att bre den på en skiva bröd. Den påminner om hummus i konsistensen men skiljer sig i smaken. Om du väljer att koka egna kikärtor, se till att det är mjuka.

Annons

kikartsrora med feta fetaostrora

På semestern i Grekland köpte jag med mig olivolja och några träredskap. Citruspressen här nedan är tillverkad av olivträ. Den är så fin och hamnar på matbordet dels som dekoration men också om någon vill ha mer citron. Toppa röran med svartpeppar och en hackad ört. Jag hade mynta som dessutom blommar just nu. Avsluta med att ringla lite olivolja över.

Första jobbeveckan är igång! Nu längtar jag till fredag…
Kram Diana

kikartsrora med feta citron
FOTO: DIANA DONTSOVA

Recept:

Kikärtsröra med fetaost

230 gram kokta kikärtor
150 gram feta
1/2 dl olivolja
1-2 klyftor citron
salt
peppar

Dekoration:
peppar
hackad ört
olivolja

Mixa avrunna kikärtor och fetaost i en hushållsmixer. Tillsätt olivolja och pressad citron. Mixa till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en skål eller djup tallrik. Avsluta med lite svartpeppar, hackad ört och olivolja. 

 

Recipe in english:

Chickpea and feta spread

230 g cooked chickpeas
150 g feta cheese
50 ml olive oil
lemon
salt
pepper

Decoration:
pepper
chopped herb
olive oil

In a food processor combine cooked chickpeas and feta cheese. Add olive oil and lemon juice. Blend until smooth. Season with salt and pepper. Put the spread in a bowl. Decorate with black pepper, fresh herbs and some olive oil.

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar