Annons

Annons


Grillade nektariner med vit chokladkräm

En glad Mors Dag till er mammor!

Vilket väder vi har! Perfekt att dra fram grillen och njuta av god mat. Sol ihop med doften av grill, ja det kan bara bli en grym söndag. Det finns tre saker som jag älskar att grilla, majskolvar, aubergine och nektariner. Det enda som behövs till är feta, färska tomater och en god kräm till desserten. Eftersom det är Mors Dag idag så ska en dessert helt klart avsluta dagens lunch eller middag.

Annons

Vad sägs om grillade nektariner med vit chokladkräm till? Jag tror alla mammor i världen skulle gilla den här söta avslutningen…jag vet iallafall att jag gör.


FOTO: DIANA DONTSOVA

TIPS!
– Gör chokladkrämen och ställ i kylen.
– Grilla nektarinerna medan ni äter. Det räcker med att vända dem en gång.
– Ringla honung över och avsluta med rivet limeskal.
– Gillar mor nötter så är det gott med pistage till.

Är du mer sugen på rabarber så har jag gjort en magisk raboffee paj. Smakkombinationen kola och rabarber är en riktigt bra matchkombo!

Krama er mammor många gånger idag! Ni får en kram av mig med!

Diana

 

RECEPT:

Grillade nektariner med vit chokladkräm, 4 port

4 nektariner

Vit chokladkräm:
100 g vit choklad
3 msk grädde
1 ¾ dl tjock yoghurt
1 tsk vaniljsocker

Topping:
honung
rivet limeskal

Börja med den vita chokladkrämen. Dela chokladen i mindre bitar. Värm grädde i en kastrull. Flytta kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Rör om tills chokladen har smält. (Ställ kastrullen på plattan i omgångar om det behövs).
Blanda yoghurt och smält choklad i en skål. Tillsätt vaniljsocker och vispa till en slät kräm. Ställ i kylen i ca 30 minuter.
Dela och kärna ur nektarinerna. Grilla både sidorna tills nektarinerna blir mjuka. Lägg över på ett fat och ringla över lite honung. Toppa varje halva med vit chokladkräm och rivet limeskal. Servera!

LÄS OCKSÅ


4 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar