Annons

Annons


Kräftskiva – tips och recept

Hej!

Även om jag befinner mig i Grekland så vet jag att ni där hemma börjar bli sugna på en kräftskiva. Här kommer några tips från mig på VAD du kan servera till kräftorna och HUR du kan servera dem.

1.ALL-IN-DUKNING

Annons

Lägg ut kräftor, bröd, potatis, majs och annat gott på flera lager tidningspapper. Det är både snyggt och inbjudande. Är ni många och har ett långbord, ja, då blir det ännu mer effektfullt. På det här sättet kan gästerna plocka sitt eget tillbehör. Såserna serveras kan serveras i små skålar som sedan sprids ut så alla kan nå. Tänk bara på att ha en vaxduk under för att skydda ditt bord.

 

2. SERVERA KRÄFTORNA I PORTIONER

Servera några kräftor i en glasburk eller skål så var och en får sin egen.På så sätt kan man skala och äta i sin egen takt. Piffa till burken genom att knyta ett rep runt burken och dekorera med krondill, chili eller något annat grönt. En egen linneservett är inte helt fel!

 

3. RICOTTAPAJER

Gör små eller en stor ricottapaj i filodeg till kräftorna. Ett perfekt tillbehör som både mättar och är väldigt goda.

RECEPT: FILODEGSPAJER

4. FLERA SÅSER OCH DIPPER

Gör flera olika såser som kräftstjärna kan doppas i. Jag har rekommenderar en härlig variation som rödvinssmör, chiliaoili och örtyoghurt. Klicka på länken så kommer du till recepten.

RECEPT: TRE SÅSER TILL KRÄFTOR.

 

5. VITLÖKSAIOLI

Vill du göra den enklaste aoilin ever? Testa den här på äggvitor som aldrig skär sig. Hur bra är inte det? Och vill du göra den vegansk, byt ut äggvitorna mot kikärtsspad.

RECEPT: VITLÖKSAIOLI, TVÅ OLIKA RECEPT

 

6. KRÄFTLAG – det viktigaste av allt!

Gör en egen kräftlag, låt svalna och låt kräftorna gotta sig i lagen en dag eller två. Det är värt jobbet! Även om det bara är vatten, socker och salt du ska koka upp.

RECEPT: KRÄFTLAG

FOTO: DIANA DONTSOVA

När jag kommer hem är en kräftskiva det första jag kommer att planera. Ett underbart sätt att njuta av god mat och härligt sällskap.

Men det planerar jag senare…nu är det dopp i Medelhavet som gäller och en frappé (grekiskt iskaffe) i skuggan. Önskar er alla en härlig dag!

Kram Diana

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar