Annons

Annons


Matstyling del 2 – vackra råvaror

Hej!

Nu är det dags för matstyling igen! Små tips som gör att du kan få din maträtt eller matbild att se härligt lockande ut. Fokus idag kommer att ligga på vackra råvaror. Jag har valt ut några grönsaker och frukter som lyfter en rätt utifrån mitt perspektiv som matstylist. Självklart måste de tillföra något till rätten, som en syra eller krispighet. Mat ska smaka gott men visst äter vi med ögonen? Då finns det några favoritråvaror som jag gärna låter hamna på faten.

Annons

 

HÄR ÄR MINA TOPP 6:

(Vill du komma till respektive recept? Klicka på länken under varje bild.)

  1. GRANATÄPPLE

Den här frukten måste vara en av de vackraste som finns! Jag älskar de röda rubinliknande kärnorna. Att dekorera med granatäpple kräver inte någon extra ansträngning då den sköter stylingen ganska bra på egen hand. Använd hälften av kärnorna i maten och dekorera med ett halvt äpple på ett stort salladsfat eller varför inte en dessert.

ugnsbakad sotpotatis recept vego vegetarisk julmat0D1A0165ugnsbakad sotpotatis recept vego vegetarisk julmat0D1A0132

Recept: Ugnsbakad sötpotatis 

 

2. SUGARSNAPS

Dessa miniärtor som ligger uppradade som ett pärlband i sitt ätbara skal. Sugarsnaps skapar en fräsch och ren känsla helt naturella som de är. Många gånger serveras dem slutna eller skurna i bitar. Lite synd kan jag tycka med tanke på hur enkelt de kan bli en fröjd för ögat. En god fräschör till sommarens alla sallader!

smorgas snabbmat groddar rodbeta avokado ruccolarecept sommarsallad fisk sill tillbehor buffe lime dill

Recept: Sillsallad 

 

3. CITRUSFRUKTER

Med lime, apelsin, citron eller grapefrukt kan du skapa vackra maträtter som passar både vinter och sommar. Till rotsellerin valde jag både röda och gula apelsiner för att färgspel mot den svarta granitplattan. Jag gillar färgspel och ett av mina kommande inlägg kommer definitivt att handla om just det. Filea helst apelsinen och grapefrukten innan du serverar den. Då får du bort den beska hinnan och en godare smak. Snyggare med…

bakad rotselleri recept vegetarisk mat rostad ugnsbakad

fisktacos tortilla pulled lax mangosalsa-4

Recept: Ugnsbakad rotselleri

Recept: Pulled lax

 

4. FIKON

Ja, fikon! Efter granatäpple är det nog fikon som kommer på andra plats. De är otroligt fotogeniska oavsett om de är hela och uppskurna, lila eller blå. Rent stylingsmässigt får man oftast till den härlig bild. Till dessa pajer har jag kombinerat fikon med honung och Västerbottensost. Det blir garanterat en resa för gommen. Glöm inte valnötterna!

fikon galette paj adventsmingel vasterbottenssostpaj

figs fikon

Recept: Fikongalette med Västerbottensost

 

5. RÄDISOR

Rädisan har skarp smak som påminner om pepparrot men går att äta som den är. En underbar svensk smak! Stek den, marinera den eller ät den rå och njut! En liten detalj som vi matstylister gärna gör är att behålla skaftet på några rädisor. Tänk också på att blanda både hela och uppskurna rädisor.

Torsk med artskum radisor (3)laxpaj fankalspaj fankalsallad ostpaj fiskpajIMG_1670

Recept: Laxpaj med fänkål och rädisor

 

6. RÖDBETOR

Gula, röda eller polka! Betor är en underbar rotfrukt som känns rätt oavsett årstid. Om jag ska välja en av alla betor blir det polka. Jag älskar hur den poppar upp ur både galette och bild med för den delen. Skala den först och skiva den tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Lägg sedan i kallt vatten tills du ska servera, annars torkar skivorna ut och tappar en del färg. Det gäller de flesta rotfrukter.

glutenfria pannkakor recept bovete galette vegetarisk frukost lunch

Recept: Bovetegalette med chevre 

FOTO: DIANA DONTSOVA

Hoppas du får lite inspiration till nästa tjejmiddag eller matbild! Missade du förra veckans MATSTYLING så finns den här: Matstyling del 1 

Önskar er en skön kommande vecka!

Kram Diana

 

In english:

Every Sunday I’ll give you different tip on food styling! This week it’s all about beautiful veggies and fruit. I picked my six favorite to show you how you can use them to make your dish or photo more stylish.

  1. Pomegranate
  2. Sugarsnaps
  3. Citrus fruit
  4. Figs
  5. Radish
  6. Beets

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar