Annons

Annons


Milano – VM i pasta

Hej!

För någon vecka sedan var jag på en matresa i Milano. Två härliga dagar i en fantastisk stad som bjöd på god mat och mycket shopping. Jag tog mig tiden att strosa runt en hel dag för mig själv. Det är inte ofta jag hinner med det. Jag behövde en sådan dag som bestod av vackra miljöer, god italiensk glass, pasta och kaffe på uteserveringar. En njutbar dag helt för mig själv! Att resa på egen hand är inget jag har gjort tidigare eller velat göra heller för den delen. Idag uppskattar jag det på ett helt annat sätt.

Annons

Anledningen till att jag åkte till Milano var för att följa vår svenske kock Massimiliano Salazano som tävlade i Barilla Pasta World Championship. Han kommer från Göteborg och var en av de 19 finalisterna i tävlingen. 15 länder var representerade och 4 kontinenter. Utmaningen bestod av att tillaga en kreativ och modern rätt i temat ”Framtidens pasta”.

Massimilianos bidrag var en rätt som bestod av lasagne fylld med skaldjur samt morotschips och avokadokräm. Som svensk på plats fick jag äran att smaka just hans rätt. Den gillade jag!

Juryn bestod av fem prisbelönta italienska kockar och dessa skulle bedöma teknik, utseende och smak. Konkurrensen var stenhård och tyvärr räckte inte svenskens rätt till någon seger. Istället var det Accursio Lota från San Diego, USA som vann Pasta-VM.

Kvällen avslutade vi på stjärnkrogen Mudec där jag hade både Massimiliano och Jennie Walldén vid mitt bord. Vi fick avnjuta en sju rätters middag signerad av kocken Enrico Bartolini.

Önskar er en härlig dag!

Diana

 

Är du sugen på att laga pasta? Klicka på länken för att komma till mina 5 snabba pastarecept! 

 


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar