Annons

Annons


No bake cheesecake bakelser med jordgubb

Hej!

Snart närmar vi oss både 6 juni, studentfester och midsommar! Vilka måsten finns dessa dagar? Jo, jordgubbar så klart! Vad vi äter före och efter är inte lika viktigt som jordgubbar. Då är det säsong för våra svenska bär och denna perioden är sommarens bästa inslag. Söta och perfekt ihop med grädde. Eller en vaniljmousse som jag har gjort idag. Den här kakan är en cheesecake men drar åt bakelsehållet. Enkel att baka och den kräver ingen ugn utan ett kylskåp. Det är därför jag kallar den no bake kaka!

Annons


FOTO: DIANA DONTSOVA

Blir inte avskräckt för att det är gelatin i den. Jag vet att en del blir osäkra men gelatinbladen kräver ingen insats. De ska läggas i en skål med vatten. När de är mjuka plockas de ur vattnet. Inget konstigt alls! Sen om du inte äter det av andra skäl kan jag förstå. Men testa om du äter gelatin, en bra uppfinning för att få lite stadga i krämer.

Den här kakan rekommenderar jag till er som ska ordna fester nu i sommar! Toppa med jordgubbar eller andra bär. En rolig idé är att toppa med olika bär så gästerna väljer sin favorit. Jag väljer lätt jordgubben!

 

Trevlig onsdag till er alla!

Kram  Diana

 

RECEPT

No bake moussebakelser med färska jordgubbar
25-30 rutor

Botten:
300 gram digestivekex (för glutenfritt alternativ välj glutenfria kex)
150 smält smör

 

Fyllning:
600 gram cream cheese
3 dl socker
1 tsk vaniljpulver
4 dl grädde
6 st gelatinblad (för fastare form ta 7 st)
1 citron, saften
Topping:
färska jordgubbar eller annat bär

Gör så här:
Klä en form (ca 24×24 cm) med bakplåtspapper.
Mixa kexen till smulor i en matberedare. Häll i smält smör och blanda med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i formen, endast på botten.
Gör fyllningen. Börja med att blötlägga gelatinbladen i skål med kallt vatten.
Vispa cream cheese, citronsaft, socker och vaniljpulver. 
Vispa grädden i en separat skål. Vänd ner grädden i cream cheesen.
Plocka upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Lägg i skål och micro 8-10 sekunder tills gelatinet smälter. Häll ner i gräddblandningen.
Vispa samman allt och bre ut moussen jämnt över botten. Slå försiktigt formen mot bordet för att få bort luftbubblor. Dekorera med färska jordgubbshalvor.
Ställ i kylen med plastfolie över. Låt stå i minst 6 timmar eller till dagen efter.
Plocka försiktigt ut kakan ur formen. Börja med att skära till kanterna så de blir jämna. Skär moussekakan i bitar i valfri storlek (mina är ca 4 x 4 cm).
Servera!

 

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar