Annons

Annons


Nyttiga bananmuffins!

Hej!

Att ställa mig och baka nyttiga bananmuffins en tidig morgon kändes väldigt enkelt av två anledningar. Dels för att min lördag var fylld av positiv energi och för att jag har en ugn med assist som sköter mitt bak helt och hållet. Låter lika bra som den faktiskt är. Jo, det är sant! Jag ställer in muffinsen i en kall ugn, trycker in muffins i menyn sen sköter ugnen både grader och tid. Den har nämligen en PerfectBake sensor som gör att det piper när muffinsen är färdigbakade. Ni förstår att jag gillar min ugn och för er som är i behov av en kan jag rekommendera Bosch Serie 8.

Annons

För en gång skulle jobbade jag inte i lördags utan fylldes istället av en massa inspiration genom att lyssna på Mija Kinning prata om inredning på Ikea. Hon tipsade en hel del om hur vi ska behålla det vi redan har i hemmet genom att antingen förnya eller använda det till något annat. Dessutom fick en del bakom-kulisserna-info från Roomservice. Det är alltid lite kul att veta hur det faktiskt gå till i samband med renoveringar på TV.

glutenfria banankaka durra sockerfri nyttiga muffins

Innan föreläsningen bjöd Ikea sina Family medlemmar på brunch. Tillsammans med min bloggvän Ida, Jossan som stylade på min föreläsning och Bruno som startat AB Småland i Malmö började vi dagen med en tidig brunch och mycket kaffe. Redan på Ikea var dagen fulländad!

På väg hem till Lund körde jag en sväng till Ab Småland som ligger på gågatan i Malmö, en butik med ett grönt livskoncept. Fantastiskt vacker butik med både café, inredning, växter och workshops. Jag lovar att visa er bilder för lite jobb blev det ändå eftersom kameran låg i väskan. Väl inne på Ab Smålands åkte den så klart fram.

Extra kul blev det när vi tre smålänningar (Bruno, Jossan och jag) stötte på ännu en smålänning nämligen Ulrika, Feminas chefredaktör. Hon hade också hittat dit och var lika imponerad av butiken som jag. Har du inte varit där, är detta ett måste om du är i Malmö.

Processed with VSCO with f2 preset

FOTO (iPhone): DIANA DONTSOVA

Önskar er alla en skön söndag från mig och min badande dam! (Designer Esther Horchner)

Kram Diana

 

RECEPT

Nyttiga bananmuffins, 8-9 stycken (vanliga muffinsformar)

2 bananer
3 ägg
1 1/2 dl durramjöl (glutenfritt mjöl, finns att köpa i vanlig matbutik)
1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk fiberhusk
1 nypa salt
75 gr smält smör

(vill du ha en sötare muffins men ändå sockerfri, tillsätt kokossocker eller agavesirap.)

Mosa bananerna. Vispa ihop ägg och bananmos. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner i bananblandningen och vispa ihop. Tillsätt smält smör.

Placera 8-9 muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten jämnt. Har du en Bosch 8, tryck på meny, kakor och muffins. Ugnen piper när det är klart! Har du ingen assist, grädda muffinsen i 180 grader, ca 15 minuter. Ta hellre ut dem för tidigt än sent. 

Låt muffins svalna något före servering. Ett sätt att lättare få loss pappret från muffinsen. Servera till sylt, marmelad, färskost eller jordnötssmör. God morgon!

RECIPE IN ENGLISH

Healthy banana muffins, sugar- and dairy free, 8-9

2 bananas
3 eggs
90 gr sorghum flour or a glutenfree mix
30 gr potato starch
2 tsp baking powder
3 tsp psyllium husk
a pinch of salt
75 gr melted butter

(If you like a sweeter muffin, add coconut sugar or agave syrup.)

Preheat the oven to 180 C degrees. In a bowl, mash the bananas. Add the eggs and beat them with the mashed bananas. Mix all dry ingredients. Add and mix until combine. Pour in the melted butter.
Divide the batter between 8-9 muffin forms placed in a muffin pan. Bake for about 15 minutes. Let the muffins cool before serving. That way the paper won´t stick to the muffin.
Serve with jam, marmalade, butter or cream cheese. 

I wish you a great Sunday from me and my bathing girls! Designer Esther Horchner

Diana

Vill du testa göra eget smör? Det tar max 15 minuter!

Eget smör 

Hallonmarmelad med lakrits

Jordgubbssylt med mörk choklad

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar