Annons

Annons


Fyra ställen att besöka i Paris, Frankrike

Hej!

Hemma igen efter tre underbara dagar i Frankrike. Vi var ett gäng från Danmark, Norge och Sverige som tillsammans med företaget Pillivuyt åkte för att besöka dess porslinsfabrik. Vi avslutade resan med en tur till Paris. Idag tipsar jag om mina favoritställen! Hit ska du om du gillar god mat, konceptbutiker och snygga köksgrejer.

Annons

Att resa med andra bloggare innebär att vi fokusera på allt från detaljer till stora gatubilder. Vi dokumenterar, fotograferar och sprider sedan bilder i den digitala världen. En värld jag själv lever i vilket gör att detta sällskap passar mig alldeles utmärkt. Det är så här det ser ut när vi går omkring med våra mobiler i högsta hugg. Här ser du bland andra Pella Hedeby, Elisabeth Heier, Boligcious och Marthe Bo.

        

Vi lunchade på Maison Blanche eftersom det ligger på samma gata som konceptbutiken Merci. På Maison Blanche kan du både äta, fika och köpa med dig franska delikatesser som ost och kallskuret.

  

Gillar du design och inredning? Ja, då är  konceptbutiken Merci ett måste. Här finns allt till hemmet så som möbler, köksprodukter, kontorsmaterial, böcker och sängkläder. Du hittar även smycken, skor och kläder i butiken. Allt är utvalt med omsorg och varje gång du kommer hit är sortimentet utbytt. Det gör att det alltid är värt att besöka Merci. Butiken ligger i det trendiga området på 111 boulevard Beaumarchais, 75003. Det finns café och restaurang för den som vill pausa. Butiken är nämligen på 1500 kvm, fördelad på tre våningar.

Självklart passade jag på att inhandla lite rekvisita som bestick, små fat och svarta tallrikar. Det kostade en del så jag valde med omsorg det vill säga det som inte finns i Sverige.

 

Mitt bästa tips till er är att besöka E. Dehillerin på 18 & 20 Rue Coquilliere 75501. När jag klev in i denne mannens buktikmzi, ja då visste jag inte vart jag skulle vända mig. Tusen saker vill med mig hem till Sverige och jag sprang runt som en galning för att hinna se allt. Här hittar du vackra kärl i koppar, ostknivar, bakformar i tusen storlekar och spritsar. Han har det mesta till ditt kök. Med en liten resväska var jag tvungen att sansa mig så jag handlade på mig några bakformar och spritsar.

Bild lånad: Venus is naive

Vill du äta fantastisk mat där du får en riktig matupplevelse? Då ska du äta hos Pierre Sang. Här får du en redan i förväg satt meny på 7 rätter och varje rätt smakar gudomligt. Menyn är en blandning av vego, kött, fisk, ost och en smarrig dessert som avslutning. När vi gick härifrån var vi både mätta och nöjda. Helt klart njutbart! Boka bord i god tid för det här stället är populärt.

FOTO: DIANA DONTSOVA

Paris, vilken stad! Vart man än går och vart man än vänder sig är det magiskt! Så vackert och njutbart! I den här staden kan du uppleva allt från god mat till kultur, arkitektur, shopping och design. Senaste gången jag var här var under min tågluff 1996. Det ser likadant ut men nu ser jag på staden med andra ögon. Jag måste komma tillbaka. Snart!

Önskar er en härlig söndag!

Diana

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar