Hej! Den 5 maj är det dags för en presslunch med Risenta och Diadonna på Miss Clara Hotel i Stockholm. På taket i deras orangeri kommer vi att bjuda på tre olika salladsbowls som jag komponerat ihop med Risentas nyheter LINSOTTO och FRÖSOTTO. Dessa blandningar är förkokta vilket gör att de endast tar 10-15 minuter att tillaga. Båda fungerar som en ersättning av ris som vanligtvis förekommer i en risotto. Dessutom är de smaksatta med en vegansk buljong som gör att den passar allt fler. En perfekt idé! Det här är ett riktigt roligt uppdrag där jag får skapa rätter med fokus på färg, form och funktion. Ni som redan varit på någon av mina föreläsningar vet att jag inspireras lika mycket av färg som av smak. Den första salladsbowlen är en kraftfull lila sallad med linsotto som bland annat innehåller gröna linser, ärtor, orzo och dinkelvete. Nu återstår det för mig att skapa två till och det görs den här veckan. Det och lite annat smått och gott som ingår i en matkreatörs vardag. FOTO: DIANA DONTSOVA Önskar er en snöfri onsdag i april! Diana