Annons

Annons


Prosecco limoncello

Hej!

Imorgon är det fredag och då passar det perfekt med dagens recept som är drinken prosecco limoncello! Drinkar på prosecco eller cava är enkelt att fixa utan att behöva varken en shaker eller en bartenderutbildning. Till den här drinken behöver du endast två ingredienser, prosecco och limoncello men ändå smakar den mycket mer än så. Allt annat är dekoration. En perfekt sommardrink helt enkelt!

Annons

prosecco drink recept lemon limoncello
FOTO: DIANA DONTSOVA

Limoncello är en italiensk likör gjord på citroner och är typisk för södra Italien. Den är söt och fruktig vilket gör att den passar perfekt som en drinkingrediens. Har du inte limoncello kan den göras med andra likörer som persika. Vill du göra en liknande drink fast alkoholfri, använd dig av cider och ha i pressad citron. Glöm inte sockerranden på glasets kant! Även ätbara blommor i isbitarna eller direkt i drinken är ett annat tips till sommardrinken.

Hoppas ni alla får en underbar fredag!
Kram Diana

RECEPT:

Prosecco limoncello drink:
4 delar kyld prosecco
1 del kyld limoncello

Dekoration: 
ätbara blommor
socker
skiva citron

Börja med sockerranden på glasets kant. Häll lite strösocker på ett fat. Dra med en citronklyfta längs med glasets kant. Doppa kanten i sockret. Gör drinken genom att blanda likör med prosecco direkt i glaset. Dekorera med ätbara blommor och en skiva citron. Servera direkt!  

 

RECIPE IN ENGLISH

Prosecco limoncello drink:
4 parts cold prosecco
1 part cold limoncello

decoration:
sugar
edible flowers
a slice of lemon

Start with the sugar on your glass. Run a lemon wedge around the outside of the rim of your glass. Roll the rim in sugar. Mix prosecco and limoncello straight in the glass. Decorate with edible flowers and lemon. Serve!

Andra drinktips! 

Dekorera dina isbitar

Prosecco mojito

Mangomojito

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar