Annons

Annons


Recept på julgodis – Virvelkola

Hej!

Ska du koka en kola eller fugde till jul? Då vill jag tipsa dig om ett enkelt sätta att imponera med vackra virvlar eller marmorering av kolan. Virvelkola kräver 5 minuter extra för att få en vanlig kolla sticka ut på gottebordet. Det enda du behöver är smält choklad och en tandpetare. För att höja smaken i chokladen smälte jag ner lite creamy jordnötssmör. Kombinationen choklad, kola och jordnöt är riktigt gott! Testa!

Annons

kola fudge enkelt julgodis diadonna virvelkola
FOTO: DIANA DONTSOVA

Jag dubblade receptet här nedan och gjorde en variant med vit choklad. Mönstret som uppstår är så vackert. Har du inte tiden att koka en fudge utan vill göra något ännu enklare. Då tycker jag att vita müslitoppar passar utmärkt. Receptet hittar du här: Enkelt julgodis

Önskar er en stressfri julvecka! Jag delar med mig av mina tips på hur jag gör för att stressa mindre.

Kram Diana

RECEPT:

Virvelkola
(1 form)

4 ½ dl grädde
1 ½ dl ljus sirap
3 dl råsocker
¾ dl kakao

Mönster:
30 g mjölkchoklad
30 g jordnötssmör (krämig)

alternativ

1 msk vispgrädde
50 gram vit choklad
Beredning: Blanda sirap, råsocker, kakao och grädde i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och koka på medelvärme tills smeten når en temperatur på 124 grader. Rör om ibland.
Under tiden smält jordnötssmör i en annan kastrull. Dra av den från värmen och lägg i mjölkchoklad. Blanda tills chokladen har smält.
När kolasmeten nått 124 grader eller när smeten håller kulprovet (seg form), häll över i en bakplåtsklädd brödform (1 ½ liter). Ringla över den smälta jordnöts- och chokladkrämen över kolan. Använd sedan en tandpetare eller sticka för att göra mönster i smeten. Låt stelna och skär sedan i bitar.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar