Hej! Vad sägs om nybakade scones med jordnötssmör och choklad? Baka dessa och svara mig efteråt...Även om jag redan vet svaret! Vanligtvis när jag bakar med choklad brukar jag använda 70% kakao. Just i dessa blir det mycket godare med vanlig mjölkchoklad. Tillsammans med jordnötssmöret blir det en härlig kombination. Av någon anledning upplever jag att den mörka chokladen blir alldeles för bitter. Ett tips är att forma degen till en rund kaka som du sedan delar i åtta bitar. För enkelhetens skull kan du doppa kniven i mjöl för att inte bitarna ska fastna på bladet. Just det här sättet att servera scones ser inbjudande ut. Det är snyggt när den ställs fram efter gräddning. Lite pizza-style men ändå inte! Till dessa kan du servera creme cheese och lite kaffe eller te. Har du en vän som är tokig i jordnötssmör så ställ fram extra. FOTO: DIANA DONTSOVA Att äta scones en kväll mitt i veckan gör vilken vardag som helst extra mysig. Onsdag brukar vi ju kalla för Lillördag! Önskar er en härlig dag! Kram Diana RECEPT Scones med jordnötssmör och choklad, 8 bitar 75 g smör 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 3 msk socker 1 ägg 100 g eller 1 dl jordnötssmör, creamy 1 1/2 dl mjölk ca 75 g mjölkchoklad Sätt ugnen på 215 grader. Skär smöret i kuber och lägg i en skål. Tillsätt mjöl, socker och bakpulver. Blanda och nyp ihop till en smulig massa. Vispa ihop ägg, jordnötssmör och mjölk i en separerat skål. Tillsätt hackad mjölkchoklad. Häll ner blandningen i mjölet. Arbeta ihop till en deg. Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma degen till en rund kaka och lägg över på plåten. Skär den i 8 bitar. Doppa kniven i lite mjöl efter första snittet, det underlättar. Dra isär bitarna något. (Se bild ovan) Grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter. En scones ska ätas nygräddad. Njut! FLER SCONES RECEPT: Glutenfri mandelscones Nutellascones Glutenfria miniscones