Annons

Annons


The Steam Hotel, Sveriges lyx- och designhotell

(En pressresa med invigning av The Steam Hotel)

Hej!

Att kliva in i det nybyggda The Steam Hotel är coolt! Ett hotell på 18 våningar byggt i ett 100 år gammalt ångkraftverk i Västerås, det är grymt coolt! Att jag var på invigningen är också ganska coolt!

Annons

 

Jag inleder med att det här hotellet måste vara Sveriges snyggaste. Utan tvekan! Ska du överraska någon eller kanske fira en vän eller din partner då är det hit ni ska. Här finns nämligen allt du behöver och lite till, spa, relaxpool, bastu, drinkar, roof top bar, musik, och tre restauranger. Granne till hotellet är Kokpunkten, ett actionbad med ett flertal vattenrutschkanor. Vi hade våra barn med så vi passade givetvis på att bada. Till och med jag gav mig på att åka och det var länge sedan.

 

På bottenvåningen välkomnades vi med en öppen brasa mitt rummet. Skorstenen måste vara den längsta jag sett. Även om loungen är stor så har de lyckats dela in den i flera sittsektioner och vart man än vände sig fanns där spektakulära detaljer. Det är imponerande hur de lyckats bygga ett hotell med 227 rum och ändå få det att kännas mysigt.

         

Stilen är industriromantisk med inslag av rost, metall och tegel. Det känns rustikt och byggnadens historia gör sig påmind på ett mycket skickligt sätt. Mixen har de lyckats med och hotellet känns både lyxigt, modernt och fräscht. Något som är genomgående är belysningen. Vilket rum man än kommer till så lägger man märke till lamporna. Se bara bilderna här ovan.

Det är en speciell känsla att vara den förste som kliver in i ett hotellrum och får njuta av både hotellsäng och dusch. Med utsikt över Mälaren infann sig ett lugn som gjorde att man gärna hängde på rummet ett tag.

(På bild: Min dotter Nikki)

Gillar du spa, så finns här ett där du kan ligga i poolen med utsikt över Mälaren. På våning 7 kan du träna, basta eller slappa i relaxrummet. Efteråt väntar Pan Asian Raw bar på samma våning. Det är samma skapare av The Steam hotel som för Ystad Saltsjöbad. Är du sugen på ansiktbehandling och massage så finns det att boka. Åldersgränsen på spaavdelningen är 18 år.

Vidare till våning 18 och The Roof Top Bar. Här finns en uteterass, bar, musik, mat i form av mellanrätter och en magisk utsikt! På kvällen blir det fest här med dj och cocktails!

FOTO: DIANA DONTSOVA

För dig som vill komma iväg en dag eller två i höst…ja, då rekommenderar jag The Steam Hotel. En detaljrik imponerande byggnad med känsla för lyx och design. Det är så snyggt och hit kommer jag gärna tillbaka.

Ha en skön kväll!

Diana

HÄR: Läs även om Pigalle och Suite Belle

 

(En pressresa med invigning av The Steam Hotel)

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar