Annons

Annons


Trendspaning – tre formgivare

Tre kvinnor, tre formgivare som alla bjuder på vackert hantverk! Avskalat, rejält, vackert och stilrent, helt i min smak. Får jag presentera Ann-Katrin Braf, Elin Lannsjö och Ingegerd Råman.

annkatrin braf keramik vitt dukning annkatrin bra keramik

Ann-Katrin Braf har sin studio i Malmö där hon gör väldigt vackra och rejäla fat som älskas av många. Hennes halvdjupa mattallrikar finns på flera av Malmös restauranger som Smak, Namu och Saltimporten. Är du i Malmö och vill äta god mat rekommenderas dessa restauranger. Ann-Katrin har sitt galleri på Västra Rönneholmsvägen och där är du välkommen att kika in. I vintras var jag inbjuden på en fördrink tillsammans med  Ida Magntorn och vår webbredaktör Caroline Löfgren. Kvällen avslutade vi på Namu där vi åt god koreansk mat på Ann-Katrins fat.

Annons

Bilder: Ann-Katrin Braf 

marble black elin lannsjoelin lannsjo noir keramik trendspaning

Elin Lannsjö skapar väldigt vacker keramik och får vilken dukning som helst att bli magisk. Oavsett vad som serveras på hennes fat eller skålar ser det inbjudande ut. Elin skapar i Göteborg men har precis startat en webbshop där du kan beställa hennes produkter. Här ovan är två av mina favoriter, Marble black och Noir. Underbar styling och en design som jag aldrig skulle tröttna på.

Bilder: Elin Lannsjö 

IKEA VIKTIGT glassware mattrend kokstrend.jpg dukning keramik ingegerd raman viktigt ikea

Ingegerd Råman har designat kollektionen VIKTIGT för Ikea och kommer ut i maj. Hon är en av Sveriges stora formgivare och har tidigare samarbetat med Skruf. VIKTIGT innehåller flera olika delar bland annat keramik, glas och möbler. Det finns mycket fint att hitta i kollektionen och det är just därför pressbilderna syns överallt. När min man och jag flyttade ihop hade han hennes vinglas AUGUST. Dessa har vi samlat på ett tag och har en hel uppsättning.

Bilder: Ikea

Jag önskar er och dessa tre kreativa kvinnor en trevlig kväll!
Kram Diana

Tidigare trendspaningar:

Världens bästa matstäder

Ikeas lanserar tre kollektioner

 

 

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar