Annons

Annons


Vegan smoothie med avokado och matcha

Hej!

Vad sägs om en grön smoothie sötad med banan och toppad med matcha? Ett perfekt sätt att börja en morgon…Matcha är ett japanskt grönt te som först ångas och sedan mals ner till ett pulver. Vanligtvis dricker man matcha men det går även att använda till annat som latte, glass, pannkakor eller andra bakverk. Pulvret silas inte bort som vanliga teblad utan det blandas med vatten eller mat.

Annons

gron vegan matcha avokado recept nyttig smoothie
FOTO: DIANA DONTSOVA

Matcha innehåller mycket antioxidanter vilket gör att lite varje dag är bra för hälsan. Dessutom är det uppiggande och kolesterolsänkande. Därav namnet superfood! När du använder det i smoothie kan du välja att blanda ner en liten sked i glaset eller skålen. Jag valde att toppa för att visa den gröna färgen sen kan var och en blanda sin egen skål.

Vill du göra din smoothie vegan då ska du välja mandel- eller sojamjölk. Vanlig mjölk fungerar alldeles utmärkt om du föredrar det.

Har du inte gjort en smoothie med avokado så måste du testa! Det är det godaste som finns!

Kram Diana

PS. För er som undrat varifrån min tekanna kommer så är den från Tehuset Java!

RECEPT:

Grön smoothie, en skål

1 avokado
1 banan
1 1/2 dl valfri mjölk, mandel eller soja
2-3 tsk chiafrön
matchapulver

Gröp ur avokadon och skala banen. Lägg avokado, banan och mjölk i en mixer. Mixa den slät! Tillsätt chiafrön och rör om. Vill du ha den tunnare, tillsätt mer mjölk. Häll upp i en skål. Toppa med extra chiafrön och matchapulver. Serveras direkt! (Låter du skålen stå ett tag, blir chiafröna geléaktiga och smoothien tjocknar.)

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar