Hej! Dagens recept, friterad fetaost känns givet med tanke på var jag befinner mig just nu. Äntligen har jag åkt till varmare breddgrader och kommit ner till Rhodos. En efterlängtad semester med familjen där vi får njuta av god mat, sol, bad och värme. Samtidigt umgås vi en hel del med barnens farfar som bor på ön. Vi kallar honom papou, farfar på grekiska. FOTO: DIANA DONTSOVA På Rhodos känner vi oss hemma och vi kan ön som vår egen bakgård. Trots det upptäcker vi nya ställen när vi kommer hit. Förra gången hittade vi en ekologisk vinodling med tillhörande vinprovning samt en bar i en grotta. Jag undrar vad vi upptäcker i år? Vill du ha en smak av Grekland, testa det här receptet. Pankofritera fetaosten och servera med lite bröd till fördrinken. Den brukar uppskattas. En solig hälsning från Rhodos! Kram Diana RECEPT Friterad feta 1 bit feta, 150-200 gr 1 ägg 2 msk panko (japanskt ströbröd) 1 msk vetemjöl rapsolja fritera i Beredning: - Vispa upp ägget med en gaffel. - Blanda vetemjöl och panko. Doppa fetaosten i ägget och sedan i mjölblandningen. Se till att fetaosten blir ordentligt täckt med panko och mjöl. - Fritera/Stek i olja tills den blir krispig och gyllenbrun. Se till att vända osten väldigt försiktigt. Servera den direkt och gärna med lite citron, bröd och tomater.