Ska du koka en kola eller fugde till jul? Då vill jag tipsa dig om ett enkelt sätta att imponera med vackra virvlar eller marmorering av kolan. Virvelkola kräver 5 minuter extra för att få en vanlig kola sticka ut på gottebordet. Det enda du behöver är smält choklad och en tandpetare. För att höja smaken i chokladen smälte jag ner lite creamy jordnötssmör. Kombinationen choklad, kola och jordnöt är riktigt gott! Testa! KLICKA HÄR FÖR ATT SE ETT KLIPP PÅ HUR JAG GÖR FOTO: DIANA DONTSOVA Jag dubblade receptet här nedan och gjorde en variant med vit choklad. Mönstret som uppstår är så vackert. Har du inte tiden att koka en fudge utan vill göra något ännu enklare. Då tycker jag att vita müslitoppar passar utmärkt. Receptet hittar du här: Enkelt julgodis RECEPT: VIRVELKOLA (1 form) 4 ½ dl grädde 1 ½ dl ljus sirap 3 dl råsocker ¾ dl kakao Mönster: 30 g mjölkchoklad 30 g jordnötssmör (krämig) ELLER 1 msk vispgrädde 50 gram vit choklad Beredning: - Blanda sirap, råsocker, kakao och grädde i en kastrull och låt koka upp. Koka tills smeten når en temperatur på 126-127 grader eller tills kolan klarar kulprovet. Häll över i en bakplåtsklädd brödform (1 ½ liter). - Smält jordnötssmör i en annan kastrull. Dra av den från värmen och lägg i mjölkchoklad. Blanda tills chokladen har smält. Väljer du vit choklad istället, värmer du grädden i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och lägg i chokladbitar. Blanda tills chokladen smält. - Ringla över den smälta chokladkrämen över kolan. Använd sedan en tandpetare eller sticka för att göra mönster i smeten. Låt stelna och skär sedan i bitar.