Hej! Jag fortsätter på temat smörgåsar sen förra receptet med rågcrostini och bjuder på smarriga pintxos. Dessa tre smörgåsar kan du bjuda på till frukost, lunch eller till eftermiddagskaffet. Grunden är ett gott surdegsbröd eller baguette som du brer med antingen färskost, ricotta, mozzarella eller mascarpone. Avsluta att toppa med frukt, bär eller grönsaker. Pintxos betyder munsbit och kan toppas med allt möjligt som ost, fisk, kött, grönsaker, salami och annat gott. Jag har valt att göra mina så här. Det roliga är att just dessa tre bilder har blivit väldigt uppmärksammade och delade på Instagram. Bilden med körsbären är faktiskt min mest lajkade bild. Ibland ska det hållas enkelt! 1.KÖRSBÄR MED HALLONCHIASYLT, MASCARPONE OCH BASILIKA (Recept på chiasylt har du här!) 2. GRÖNA TOMATER MED MOZZARELLA, BOVETE, GRÄSLÖK och HONUNG (Rostad bovete gör du i en torr och het panna. Jag hade lila gräslöksblommor på mina macka men det går bra med vanlig gräslök.) 3. JORDGUBBSMACKA MED BUFFELMOZZARELLA, BALSAMICOKRÄM OCH BASILIKA FOTO: DIANA DONTSOVA Hoppas du har fått lite inspiration till att göra dina egna pintxos. Det är också ett bra sätt att bli av med de enstaka bären, tomaterna eller korven i kylen. Smaklig spis! Trevlig dag till er alla! Diana