Hej! Det har blivit dags för veckans veganska hos diadonna. Vad sägs om en krämig avokadoröra med bönor och quinoa? Vill du göra det enkelt för dig, använd färdigkokta bönor. Servera den till en bit bröd eller fyll ett hembakat tortillabröd, hur gott som helst. Röran är mättande så det räcker nog med 1-2 tortillabröd beroende på hur stora de är. Vi brukar äta den som taco och det rekommenderar jag starkt. Har du inte bakat eget tortillabröd då är det dags! De är mycket godare än de som säljs i affären. Stekt bröd i en het torr panna med små svarta sotiga fläckar...Det är sånt jag går igång på. FOTO: DIANA DONTSOVA Min röda quinoa var faktiskt helt slut men jag hade en blandning av quinoa, hirs, bovete och amarant i skafferiet. Den räddade min dag! I de flesta livsmedelsbutiker kan du hitta diverse påsar med olika blandningar. Välj den som känns mest spännande! Förresten, hann du kika på mina matstylingstips igår? Om inte, kolla här: Matstyling del 2. Trevlig vecka på er allesammans! Kram Diana RECEPT Tortillabröd (klicka på länken) Avokadoröra med bönor och quinoa, 4 port 2 avokado 1 burk kokta cannellinibönor 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 4 msk olivolja 2-3 tsk rödvinsvinäger salt peppar 2 1/2 dl kokt quinoa (se hur de kokas på förpackningen) Gröp ur avokadon, tärna den och lägg i en bunke. Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg över dem i bunken tillsammans med avokado. Tillsätt hackad rödlök, pressad vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Rör om ordentligt! Lägg i kokt quinoa och blanda. Serveras med bröd!