Annons

Annons


Avokadosmoothie i skål

Hej måndag!

En grön och mättande smoothie får inleda den här veckan. En vecka som förhoppningsvis inte rusar iväg så som oktober i övrigt har gjort. Jag vet inte om ni har tänkt på det men idag är det två månader kvar till jul. Ja, två månader! Det skyltas för fullt i alla butiksfönster med både ljusslingor och adventsstjärnor. Även om vi kanske inte är riktigt redo så erkänner jag att det är en mysig tid vi har framför oss. Men inte riktigt än…

Annons

gron smoothie avokado avokadosmoothie recept0D1A9142-2

Vi har lärt oss att frukost är dagens viktigaste mål. Vanligtvis äter vi samma sak varje morgon men idag vill jag tipsa er om avokado. Det är supergott att ha på smörgåsen eller i en smoothie. Den gör att smoothies blir krämiga och goda på bara en minut. Du behöver inte lägga ner mer tid på morgonen än så. Mixa en avokado med valfri mjölk och smaksätt med vaniljpulver och honung, klart! Inget konstigt alls eller svårt för den delen. Idag tillsatte jag några spenatblad vilket jag inte brukar göra. Kylen var full av spenat så dels för att tömma lite men också för att få i sig lite extra kalium och vitaminer. Smakmässigt gör inte spenaten någon större skillnad eftersom den inte smakar så mycket.

gron smoothie avokado avokadosmoothie recept0D1A9148
FOTO: DIANA DONTSOVA

Smoothie serveras ofta i dricksglas men jag tillsätter mindre mjölk och serverar i en skål. Då äter jag den långsammare samtidigt som den smakar mer avokado. Den röda toppingen på bilden är torkade granatäppelkärnor som säljs i små påsar i större matbutiker. De svarta fröna är chiafrön som även går att röra ner i en smoothie. (Då får du en ännu fastare konsistens eftersom chiafrön får en geléaktig yta när de legat i blöt.) Välj att toppa med det du har i skafferiet som frön, torkad frukt eller nötter. En bra start på dagen helt enkelt!

Hoppas att ni får en skön vecka!

Kram Diana

 

RECEPT:

Avokadosmoothie, 1 port 

1 avokado
1 dl mjölk, valfri
en nypa vaniljpulver
1 tsk honung (söta efter smak)

Topping:
chiafrön
torkade granatäpplekärnor

Dela och gröp ur avokadon. Lägg ner i en liten skål eller bunke. Tillsätt mjölk, honung, vaniljsocker och mixa. Häll upp i en skål och toppa med nötter eller frön. Servera! 

 

RECIPE IN ENGLISH:

Avocado smoothie, 1 small bowl

1 avocado
100 ml milk (by choice)
a pinch of vanilla powder
1 tsp honey (more if you like a sweet smoothie)

Topping:
dried pomegranate seeds
chia

Split the avocado. Scoop the flesh and put in a bowl. Add the rest of the ingredients. Mix with a hand mixer. Pour in a new bowl. Top with dried pomegranate and chia. Serve!

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar