Jag blev sugen på enkel balkanmat och gjorde den här lilla rätten. Vill du laga en meze eller ett tillbehör på 5 minuter kommer här ett superbra tips, fetaostkräm och ugnsgrillad paprika! Paprikorna är inlagda och håller länge vilket jag gillar. De är perfekta att ha i sallad och till grillad mat. Tänk dig en pastasallad eller bulgursallad med strimlad ugnsgrillad paprika i? Eller kyckling, cevapcici eller bara med bröd till? Riktigt gott! Förutom ajvar och pesto finns dessa alltid dessa paprikor i min kyl.För extra smak toppar jag fetaostkrämen med pul biber och så gör jag en örtolja med finhackad färsk persilja med mycket vitlök i. Kombinationen är magisk! Testa! Receptet har du här nedan. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVAVitostkräm med ugnsgrillad paprika och pul biber200 g Travnicki vitost (påminner om fetaost men heter vitost)4 st Plivit ugnsgrillad paprika1 ½ dl tjock yoghurt2-3 tsk pul biber, chiliflakes1 dl finhackad färsk persilja2 vitlöksklyftor1 dl solrosoljasaltGör så här:1. Mixa Travnicki vitost och yoghurt. Mixa inte för länge eftersom krämen blir tunnare ju längre den mixas. 2. Låt paprikorna rinna av och skär i strimlor. 3. Finhacka färsk persilja. Blanda med pressad vitlök, solrosolja och salt.4. Lägg upp vitostkräm på ett fat. Toppa med pul biber och strimlad paprika. Avsluta med att ringla över ört- och vitlöksolja. Serveras med somunbröd.