I förra veckan åkte jag till Stockholm för att laga mat hemma hos Susanne Histrup som anordnade en vårlunch i sitt fantastiska hem. Hon stod för dukningen och jag ordnade en lunchbuffé med balkantouch, det mesta tillagat i en Crockpot. Och vilken underbar dukning! Ni som känner till Susanne vet att hon älskar färg och det syns på valet av porslin med matchande blomsterarrangemang. Porslinet kom från Piccolo Home. Visst är det vackert dukat? Lunchen var en vegetarisk buffé med smaker från Balkan. För att utmana mig riktigt ordentligt skulle den även vara glutenfri, laktosfri och nötfri. Snacka om att den kreativa delen av hjärnan fick jobba. En av rätterna skulle dessutom tillagas framför gästerna där jag demonstrerade hur snabbt och enkelt det går att laga mat i en Crockpot Turbo Express. På 9 minuter gjorde jag zucchini med paprikasmak som räckte till hela matgänget. Andra rätter jag bjöd på var shopska salata, bulgur med rostade kikärtor och aubergine, ajvar, malidzano, svamp med vitlöksyoghurt och rött smör, grillad paprika serverad som en carpaccio och lite meze. För de som ville smaka kött hade jag med bosnisk sudzuk och suho meso som är korv och kallrökt oxkött från Plivit. Det smakar som en rökig och godare parmaskinka fast nöt då. En del av gästerna var nya för mig medan andra var gamla bekanta. Det var väldigt kul att äntligen träffa fina Hannas änglar och Marie Serneholt efter att ha följt varandra på Instagram ett bra tag. Fredrik Robertsson fick jag också träffa till slut. En bekant som jag faktiskt ska hänga med senare i maj. Fredrik gick alltså från MET-galan till balkanmat med Diadonna! Vad ska man ha på sig när man ska på event med honom? På Balkan älskar vi kompott! Sött ska det vara och med ett glas vatten till. Till efterrätt valde jag att göra en kompott på rabarber från min trädgård fast med en krämig färskost och rostad vit choklad. Det är lite roligt att både Susanne och jag kommer från Lund. Så skånska lundarabarber fick det bli! I goodiebagen fanns min kokbok Diadonnas Balkanmat ihop med kryddor från Plivit som jag använt under lunchen. Självklart blev det att signera på plats! I goodiebagen som var en supersnygg väska från Ulrikas design fanns andra grymma produkter från Acreto. Hela stämningen var otroligt varm och energigivande. Även om det var första gången jag var i Susannes hus kände jag mig som hemma. Jag åkte upp med ett uppdrag att leverera en lunch och åkte hem fylld av energi, glädje och värme. Tack till alla er som backade om flera gånger, tack till grymma värdinnan Susanne och tack till Crockpot-gänget som backade upp mig köket. Vilken härlig dag! Den bär jag mig med länge. Som pricken över i:et avslutades kvällen med en middag ihop med glädjespridaren Markoolio. Synd att mamma Irma inte var med. Det hade varit en härlig bonus. Är någon intresserad av en Crockpot så har jag en rabattkod på 20% ni kan använda på Crockpots hemsida:dia20cp