Krämig och god moussaka med potatis, färs och ostsås är veckans middagstips! När åt du det senast? Moussaka är en rätt som ofta glöms bort men nu får du en påminnelse inför helgen. Den är enkel att göra men tar lite tid eftersom potatisen ska förkokas och köttfärsen ska tillagas. Jag brukar göra spaghetti med mycket köttfärssås ena dagen och sparar hälften av såsen till dagen efter. Då är mer än halva moussakajobbet gjort. När jag växte upp åt vi moussaka väldigt ofta och alltid på potatis och äggstanning. Det är den vanligaste varianten på Balkan medan grekerna gör den på aubergine. Här är det en smaksak vilken du väljer eller kan du blanda potatis och aubergine. Här kommer mitt recept på krämig moussaka! Moussaka, 4 port 700 g potatis,fast Köttfärssås: 1 lök 600 g köttfärs 1 burk krossade tomater 2 msk tomatpuré 2 msk kalvfond 2 msk ketchup 1 ½ msk paprikapulver 1 tsk chilipulver 1 tsk oregano salt svartpeppar Ostsås: 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 200 g riven ost + extra att toppa med salt/vitpeppar Topping: färsk timjan 1. Fräs lök och tillsätt färs. Stek tills den blir smulig. Lägg i tomatpuré och låt fräsa. Häll i krossade tomater och resten av ingredienserna, låt koka i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 2. Skala potatisen och skär i skivor. Koka i saltat vatten tills den nästan är helt klar. 3. Fräs smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och späd med mjölken i omgångar. Rör ner osten och smaka av med salt och vitpeppar. 4. Sätt ugnen på 225°. Varva färs, potatis och ostsås i en ugnsform. Avsluta med såsen överst och extra riven ost. Gratinera i 30-40 min. Toppa med färsk timjan.