Hej! Häromdagen var det tacosdags hemma hos oss. Då passade jag på att uppdatera receptet på det glutenfria tortillabrödet bakat på bovete och rismjöl. Hembakat tortillabröd är mycket godare än det som finns att köpa i affären. Så är det i och för sig oftast. Visst är det enkelt att micra färdigköpta tortillabröd och servera. Dagar då jag har mer tid, bakar jag hellre egna bröd. Den här dagen gick jag helt loss och tog fram alla mjölsorter från mitt skafferi. Det blev både vetetortilla och två glutenfria, alla i en mindre storlek. Personligen gillade jag de som var gjorda på vetemjöl...typiskt. FOTO: DIANA DONTSOVA Till mina tortillabröd serverade jag pulled lax och mangosalsa med avokado och rädisor. Ha en skön vecka! Diana Recept: Vetetortilla, ca 4 st (eller 6 mini) 2 1/2 dl vetemjöl 1 dl vatten 3 msk rapsolja 1/2 tsk salt 2 nypor bakpulver Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Plasta in bunken och ställ i kylen i 20 minuter. Dela degen i ca 4 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut. De ska vara väldigt tunna. Stek i en het torr stekpanna i ca 30 sek per sida. Steker du för länge får du torra bröd. Tortillabröd ska serveras direkt! Majstortilla (glutenfria), ca 6 st 2 dl majsmjöl 1 nypa bakpulver 1/2 tsk salt 2 msk fiberhusk 2 dl vatten 1 msk rapsolja Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Dela degen i ca 6 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut på mjölat bord. De ska vara tunna. Stek i en het stekpanna utan olja eller smör. Dessa håller sig mjuka längst. Tortillabröd på ris- och bovetemjöl (glutenfria), ca 5 st 2 dl rismjöl 1 1/2 dl bovetemjöl 1 1/2 dl vatten 3 msk rapsolja 2 tsk fiberhusk 1/2 tsk salt 1/2 tsk bakpulver extra bovetemjöl i samband med rullning Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Dela degen i ca 5 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut på ett mjölat bakbord. De ska vara tunna. Stek i en het stekpanna utan olja eller smör. Godast att servera direkt!