Hej! Har du en gång ätit burgare med brioche kommer du alltid att vilja äta burgare med brioche. Så enkel är matematiken emellanåt. Dessa bröd är fluffiga, mjuka och faller inte isär när du äter dem. Precis som ett hamburgerbröd ska vara. Barnen som är mina största kritiker gav bullarna ett högt betyg och har redan lagt in en beställning till helgen. De är hårda när de bedömer min mat, eller ärligast kanske jag ska säga. Smör och mjölk är iallafall tricket men det finns några småknep för att lyckas extra bra när du ska baka egna hamburgerbröd: Använd lite mindre mjöl än vad du tror att du behöver När du tror att bullarna behöver 2 minuter till i ugnen, då ska de genast tas ut Bakar du dem tidigare, ska du värma dem i ugnen strax före servering. Då får du underbart mjuka briochebröd. Skär upp brödet och lägg på en plåt med insidan uppåt. Till mina brioche serverade jag halloumi och barbecuesås. Extra gott blir det med en het barbecuesås till vegoburgare. Jag hade nämligen i ordentligt med chipotlepasta som tillförde både sting och en rökig smak. Min nya grej är helt klart chipotlepasta. Älskar det! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: Brioche hamburgerbröd, 12 st 25 gram jäst 100 gram smält smör 3 dl mjölk 1 ägg 1/2 tsk salt 1 msk socker ca 8 dl mjöl (480 gram) 1 ägg + några droppar vatten till pensling BEREDNING: - Smula ner jästen i en stor bunke. - Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll lite av smörblandningen i bunken och rör tills jästen börja lösas upp. Häll i resten och rör om. - Tillsätt ägg, salt och socker, blanda. Tillsätt hälften av mjölet samtidigt som du blandar under tiden. Addera med mjöl tills du arbetat ihop en fast deg men en aning klibbig. Lägg över en ren kökshandduk över och låt jäsa dragfritt i 1 timme. - Dela degen i 12 bitar (70-75 gr per degbit). Rulla till bullar, platta ut och lägg över på en bakplåtsklädd plåt. Lägg över handduken igen och låt jäsa i ytterligare 1 timme. - Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader, 8-12 minuter, beroende ugn. Låt svalna innan du skär dem i två delar. - Bakar du dem tidigare, ska du värma dem i ugnen. Då får du underbart mjuka briochebröd. Skär upp brödet och lägg på en plåt med insidan uppåt. Värm i några minuter. Serveras med halloumi, hamburgare eller bara med smör.