Till en indisk butter chicken är det väldigt gott med chapati, ett indiskt tunnbröd som påminner om tortilla. Det bakas utan jäst och behöver inte jäsa i omgångar utan endast vila i ca 30 minuter. Det är himla kul att min indiska gryta uppskattas av så många. Den består av mycket sås som gör att den passar perfekt ihop med ris och chapati. Jag älskar att doppa tunnbrödet i såsen. Det som är bra med "butter chicken receptet" är att kycklingen tillsätts allra sist. Det betyder att om du inte äter kyckling så går det bra att byta den mot stekt halloumi, rostad blomkål eller stekt zucchini. Du kan även göra grytan och dela upp den i två, en med kyckling och en vegetarisk. Det blir supergott oavsett hur du serverar den eftersom smakerna i den är maxade. Vill du testa BUTTER CHICKEN finns receptet HÄR! RECEPT CHAPATI , indiskt tunnbröd, ca 6 st 4 - 4 1/2 dl vetemjöl 2 dl ljummet vatten 1/2 tsk salt Gör så här: - Knåda ihop alla ingredienserna till en deg. (Tänk på du alltid kan tillsätta mer mjöl i efterhand men inte vatten.) - Låt degen vila i ca 30 minuter. - Dela brödet i ca 6 bitar. Rulla till en boll och kavla ut tunt. Tänk på att mjöla när du kavlar ut degen. Skaka av mjölet och stek i het torr panna på båda sidorna. Dessa ska ätas direkt. Du kan lägga dem i en kökshandduk medan du steker. - Valfritt: Pensla med smält smör på.