Hej! Idag blev jag sugen på fattiga riddare eller french toast som det heter på engelska. Ett enkelt sätt att få till den där brunchkänslan när det är helg. Under min uppväxt åt jag fattiga riddare jämt och det var alltid farmor som lagade dem. Hon kallade dem för bröd stekta med ägg...ett långt ord men väldigt tydligt. Det är precis vad det är, bröd som doppas i en äggsmet och steks på varje sida. Hemma åt vi dem salta och ibland med feta till. Inget konstigt med feta till då vi åt det till allt! När jag sedan började umgås med amerikanska utbytesstudenter i Lund blev det ingen feta alls. Nä, de serverades med kanel och mycket sylt. Det tog ett bra tag innan jag gick över till den söta varianten av fattiga riddare. Idag valde, komiskt nog halva familjen att äta dem med feta medan jag valde hallon och honung. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Har du torrt bröd hemma som ingen vill äta? Kasta inte det utan gör fattiga riddare till frukost eller mellis! Gillar du kanel eller kardemumma kan du tillsätta det i äggsmeten innan du doppar brödet. No waste! Trevlig helg från mig! Diana RECEPT Fattiga riddare med hallon och honung, ca 4 st 4 skivor vitt bröd, helst inte dagsfärska 2 ägg en skvätt mjölk en nypa salt (kanel om du vill smaksätta äggsmeten) olja att steka i Topping: tjock yoghurt (turkisk eller grekisk) hackade pumpakärnor honung färska hallon Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Häll olja i en stekpanna. Doppa brödet i äggsmeten. Stek brödets båda sidor tills de får en gyllenbrun färg. Servera med en yoghurt, pumpakärnor, hallon och honung.