Foto: Diana Dontsova Idag är det dags för min andra galette och det blir en glutenfri paleobotten fylld med päron, ädelost, riven ost och hasselnötter. Den är bakad på mandelmjöl och sesamfrön. Har du inte smakat kombinationen päron och ädelost i paj eller pizza, är det verkligen dags. Jag brukar ha det på pizza och ja, det är verkligen smarrigt och något jag rekommenderar. I ett tidigare inlägg gjorde jag en galette med vetemjöl och fyllde den med feta och tomat. Kika in här om du föredrar att baka med vetemjöl. Det går hur bra som helst att fylla degen med med päron och ädelost. Nästa vecka får du recept på min tredje galette och då blir det franska smaker. Enligt mig blev den godast men barnen föredrar den förra. Kanske något att testa i helgen? Ha en skön fredag allesammans! Diana Foto: Diana Dontsova Recept: Glutenfri galette med päron och ädelost 50 gram smör 1/5 dl sesamfrö 5 dl mandelmjöl 1 msk kokosmjöl 1 msk fiberhusk 1 ägg salt Fyllning: 3 dl riven ost ca 100 gram ädelost 2-3 mogna päron (beror på storleken) hasselnötter Ett ägg till pensling Blanda alla torra ingredienser. Använd rumstempererat smör och nyp samman det med mjölblandningen. Det går bra att använda en hushållsassistent. Avsluta med ägget och knåda ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 10 minuter. Kavla den tunn mellan två bakplåtspapper. Ta bort det övre pappret försiktigt. Börja med att lägga på den rivna osten. Skiva päronen och lägg dem på osten. Smula ädelosten och toppa med den och de hackade hasselnötter. Vik över kanterna, ca 1,5-2 cm. Den är ömtålig så se till att det inte är hål i degen. Pensla kanterna med ägg. Galetten blir finare när den är färdiggräddad. Grädda galetten i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 20 minuter eller tills den blir gyllenbrun. Laga annat: Galette med tomat och feta Snabba fetaost croissanter Kokospannkakor