En god och krispig Västerbottenpaj eller Västerbottensostpaj som det heter vill jag gärna ha på mitt dukade midsommarbord. Denna klassiska underbara paj, älskad av många och idag bjuder jag er på min variant med filodeg. Tänk dig en god lagad ost med krispig filodeg toppad med rom, creme fraîche och gräslök till midsommar? Eller hackade nötter, örter och honung! Jag tycker den här är enklare att göra än den klassiska eftersom jag slipper oroa mig för om botten är färdiggräddad. Jag älskar det här receptet och vill du se hur jag gör den finns det ett klipp på Instagram. Klicka HÄR för att se ett kort matklipp! Här nedan ser du pajen bakad vid två olika tillfällen. Då har jag valt att vika upp filodegsbladen innan gräddning för att få mer liv i pajen. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT DIADONNAS VÄSTERBOTTENSOSTPAJ, 8-10 portioner 500 g filodeg (jag hade fryst på rulle) 125 g smält smör 200 g riven Västerbottensost 250 g ricotta 200 g cream cheese en nypa salt Beredning: - Blanda riven Västerbottensost med ricotta, cream cheese och salt. Ställ åt sidan. - Smält smöret. Lägg två ark filodeg på varandra ett bakplåtspapper. Pensla båda med smör. - Pensla alla ark och lägg dem omlott två och två så du får formen av en stjärna. - Bre på ostmassan men inte ända ut och vik över kanten, se matklipp. Spara ca 8 cm ut till kanten. Vik över bladen. För att få liv i pajen, flika upp bladen så att de separeras på toppen. - Pensla filodegen med smält smör. - Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40 minuter eller tills den blir gyllenbrun. Om osten reser sig, gör det inget eftersom den sjunker ihop när pajen svalnat. - Låt svalna. Servera som den är eller toppa med creme fraiche, rom och klippt gräslök.