Foto: Diana Dontsova Idag är det både fettisdagen och pannkakans dag. Vilken fullträff! Jag kan nästan tycka det är märkligt att jag inte fyller år idag. För er som känner mig vet att jag älskar både semlor och pannkakor. Oavsett om jag fyller år idag eller 5 augusti, så ska vi fira. Vad kan vara bättre än en smarrig kombination av både pannkaka och semla? Det fick helt enkelt bli en kardemummapannkaka med mandelmassa och vispgrädde. Påminner lite om en semmelwrap fast en snabbare variant. Mums säger jag bara. Den här går att göra glutenfri om du föredrar det. Kika längre ner så kommer du till båda recepten. Förra gången jag gjorde semlor blev det glutenfria gjorda på mandel- och bovetemjöl. Ha en supergräddig tisdag! Kram Diana Recept Pannkakor med smak av kardemumma ca 10 st 3 ägg 6 dl mjölk 1/2 tsk salt 3 msk socker 3 tsk malen kardemumma 1 tsk vaniljsocker 2 1/2 dl vetemjöl 25 gram smör Blanda mjöl, socker, salt, kardemumma och vaniljsocker. Tillsätt lite mjölk och vispa hastigt. Tillsätt resten av mjölken i omgångar. Blanda i ett ägg i taget. Avsluta med smält smör. Stek pannkakorna i en varm stekpanna med smör. Glutenfri pannkaka: Klicka på länken HÄR! Tillsätt bara socker och kardemumma. Fyllning: till ca 6 wraps 200 gram mandelmassa 1 dl mjölk Vispad grädde Florsocker Riv mandelmassan och blanda ihop med mjölken. Låt pannkakan svalna. Spritsa på grädde och mandelmassa. Vik ihop pannkakan som en wrap och pudra ordentligt med florsocker. Läs mer: Glutenfria semlor Egen snabbgjord mandelmassa Mjölfri pannkaka Amerikanska pannkakor Kokospannkaka