Hej! En klassisk Västerbottenpaj är något som många gillar att både baka och äta. Jag gjorde den här till midsommarafton och den blev väldigt uppskattad. Så efter gästernas önskan lägger jag ut mitt recept. Egentligen är det inte så stor skillnad mellan alla recept som finns på Västerbottenpaj men det handlar väl om mängden grädde kontra mjölk i fyllningen. En del recept är bara med mjölk och andra med grädde. Jag gillar den här kombinationen, dvs hälften hälften. FOTO: DIANA DONTSOVA Ett tips när du gör en paj är att alltid planera en topping. Då behöver man inte bli arg när den spricker, vilket de nästan alltid gör. Blandsallad, ruccola eller bladspenat är perfekta grundtoppings till matiga pajer. Sen går det bra med oliver, groddar, skivad rädisa, gulbeta eller polkabeta. Den senaste tiden har jag ätit väldigt mycket svensk husmanskost. Så himla gott! Ha en bra dag! Diana RECEPT Västerbottenpaj, mindre pajform 25 cm 125 gram smör 3 dl vetemjöl ca 2 msk kallt vatten 3 ägg 1 1/2 dl mjölk 1 1/2 dl grädde ca 220 gram riven västerbottensost en nypa salt Topping: sallad rädisor löjrom eller tångrom några klickar majonnäs Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Ställ degen kallt i ca 20 minuter. Kavla ut degen (görs enkelt mellan två bakplåtspapper.) Lägg över degen i pajformen och tryck ut den. Ställ kallt medan du gör fyllningen. Blanda ägg, mjölk, grädde och salt. Tillsätt riven ost. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt pajen svalna. Toppa med valfri sallad, rädisor, rom och majonnäs. Servera!