Hej! När jag bakar bananscones till frukost eller till eftermiddagsfikat, då är jag väldigt omtyckt här hemma. Förhoppningsvis även alla andra dagar med. Många är förtjusta i Espresso House´s scones men jag vågar nästan påstå att dessa är godare. De är mycket saftigare och en aning söta i smaken även om de är sockerfria. Gillar du banankaka och scones? Ja, då är det här receptet till dig! Tips! När du klickat ut degen, fukta händerna med lite vatten och jämna till bullarna. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Till scones är det gott att servera smör, ost eller marmelad och cream cheese. Just dessa föredrar jag att äta med bara smör, gärna 5 minuter efter gräddning. Då är de härligt varma och smöret smälter precis som man vill ha det. Älskar det! Vad brukar du ha på dina scones? RECEPT: Bananscones, 8 st 75 gram smör 6 dl vetemjöl 2 1/2 tsk bakpulver 2 bananer 1 ägg 2 krm salt 2 dl mjölk Gör så här: - Sätt ugnen på 250 grader. - Blanda mjöl, salt och bakpulver i bunke. - Tillsätt rumstempererat smör i småkuber och finfördela i mjölblandningen. - Tillsätt mosade bananer, ägg och mjölk. Knåda ihop till en kladdig deg. - Fördela degen till åtta bullar på en plåt med smörpapper. (Använd två stora skedar.) Fukta händerna med vatten och jämna till bullarna. - Grädda sconsen mitt i ugnen 10-12 minuter.