Vill du få en middag att lyfta utan någon större ansträngning? Servera detta vitlöksbröd och njut av varje tugga. Oavsett vad som serveras till är det brödet som hamnar i fokus, garanterat. Det är krispigt utanpå och mjukt inuti med mycket smak av vitlök och örter. Det här är fantastiskt gott och har du gjort en gång kommer du göra det många gånger efter det. VILL DU SE ETT SNABBKLIPP PÅ HUR JAG GÖR? KLICKA HÄR: Instagram @diadonna RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA TIPS! Ju större bröd, desto mer ost och smör, och tvärtom så klart! När osten har smält är det brödet klart. Sen är det upp till dig hur krispig skorpa du vill ha. Surdegsbröd är krispiga från början så de kräver kortare tid i ugnen. Är brödskorpan hård från början kan du ha aluminiumfolie över halva gräddningstiden. RECEPT VITLÖKSBRÖD MED MOZZARELLA 1 ljust bröd, (franskbröd eller lantbröd i lösvikt passar bäst) 125 g smör 2 vitlöksklyftor 2 pkt mozzarella (á 125 g) färska örter, timjan och persilja flingsalt Topping: färska örter riven lagrad ost, (Västerbottensost) Gör så här: - Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. - Blanda rumstempererat smör med pressad vitlök, hackade örter och flingsalt. - Skär brödet i ett rutmönster men inte hela vägen igenom. Det ska sitta ihop i botten. Bre smöret i alla springor. - Smula ner mozzarellan. Fördela mellan brödbitarna. - Grädda brödet i 10-15 minuter eller tills osten smält och brödet fått den krispiga ytan du vill ha. - Riv ost över och toppa med extra örter. Serveras direkt!