Hej! Har man väl 12 saftiga brioche framför sig, ja då känns det helt rätt med en het barbecuesås till. Ännu mer rätt när hösten och kylan slagit till. Då är smakrika tillbehör med hetta perfekt! Den här bbq såsen är dessutom superenkel att göra själv, speciellt om du använder färdig ketchup. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka tills sockret har löst sig. Låt såsen svalna innan du bestämmer dig om hettan är lagom eller inte. Jag tog nämligen 2 msk chipotlepasta och fick en alldeles för stark bbq sås. Men när den väl hade svalnat blev den välbalanserad och god. Vill du göra en egen ketchup finns ett recept här! Gör du en dubbelsats, vilket jag rekommenderar, kan såsen hålla upp till en vecka i kylskåp. Tänk på att förvara den i en ren glasburk med lock. Självklart kan den smaksättas ytterligare dagen efter med exempelvis riven ingefära eller torkad dragon. På bilden här nedan ser du några av ingredienserna jag hade i såsen, salt, chipotlepasta, råsocker, vitlök, dijon och ketchup. Utöver dessa hade jag även i honung, worcestershiresås, vinäger och peppar. Det kan liksom inte gå fel... FOTO: DIANA DONTSOVA Nu har halva veckan gått och snart är det fredag igen. Underbart! Längtar redan... Nu jobbar på vi på tills dess! Kram Diana RECEPT: BBQ-sås: 2 dl ketchup 1-2 msk chipotlepasta (säljs på burk och finns vid tacosen, jag hade i 2 msk av märket Santa Maria) 3 msk råsocker 2 msk worcestershiresås 3 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijon 2 msk honung 2 pressade vitlöksklyftor salt peppar Koka ihop allt, förutom salt och peppar i en kastrull tills sockret har löst sig. Salta och peppra. Låt svalna och tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Servera till burgare! RECIPE IN ENGLISH BBQ SAUCE: 0.8 cups ketchup 1-2 tbsp chipotle paste (I had 2 tbs) 3 tbs brown sugar 2 tbs Worcestershire sauce 3 tsp red wine vinegar 2 tsp dijon 2 tbls honey 2 garlic cloves, pressed salt pepper Place everything but salt and pepper in a saucepan. Bring to boil. Let simmer until the sugar has dissolved. Season with salt and pepper. Let cool down before serving. Perfect with brioche and burgers!