En fråga som alltid återkommer när jag pratar om matstyling är vad som inspirerar mig. Många gånger antar folk att det är andra matkreatörer som står för inspirationen. Ja, till en viss del men jag hämtar inspiration från olika håll, från blommor, mode, inredning och natur. Det allra viktigaste när det gäller recept är smak och struktur men som kreatör är stylingen en stor del av hur en rätt presenteras och serveras. Det handlar om färg, form, struktur, rekvisita. trend och stil. Färg och nyanser är väldigt centrala när jag stylar mat. Med färg skapar jag nämligen mitt eget bildspråk, ett språk alla kan förstå. Det blir liksom min stil, min mat. Det kan handla om råvaror men också vilken rekvisita och bakgrund jag väljer. Att jobba med färg i bildskapande går att göra på olika sätt. Monokromt, där allt handlar om en färg som går igen i mat, rekvisita och bakrund. Det ger en snygg, minimalistisk och modern känsla. Eller jobbar jag ton-i-ton där alla färger ligger väldigt nära varandra. Det resulterar i en behaglig och lugn bild. Jag jobbar helst med kompletterande färger, dvs. att jag bryter helt med en annan färg men så att den harmoniserar fint med resten, som min lila sallad här ovan. Någonstans tycker jag om när maten blir huvudrollsinnehavaren i bilden. Att den får stå i fokus. Just nu förändras mycket runt omkring oss när vi går från sommar till höst. Naturen skiftar och hösten ger oss den vackraste paletten av dem alla. Helt klart min säsong när det gäller mat, recept och styling. Då blir det recept med rustika råvaror och jordnära kompletterande färger men också en hel del ton-i-ton. Nästa palett jag visar kommer att se annorlunda ut än den idag. Önskar er en underbar helg! Diana