I Malmö samlades nyligen matälskare, TV-profiler och influencers för ett Kaltbachevent som jag hade äran att anordna och vara värdinna för. Med fokus på Kaltbachostarnas hantverk blev kvällen en perfekt blandning av smakupplevelse och inspiration. När gästerna kom till restaurang Kvarteret Flora möttes de av bubbel och några utvalda ostar. Ni kan ju föreställa er doften i lokalen. Här minglade gästerna och fick provsmaka på egen hand innan vi satte oss ner till bords. Ostprovning, textur och smak! Där väntade ett fat med 5 olika ostar som alla lagrats i den berömda Kaltbachgrottan i Schweiz. Jag berättade om varje osts unika mognadsprocess och om hur grottan bidrar till ostarnas karaktäristiska smak och textur. Till det här drack vi olika viner. Ostprovningen bestod av dessa fantastiska ostar, alla lagrade i Kaltbachgrottan:1. Kaltbach Creamy, lagrad i 4 mån 2. Kaltbach Gold, lagrad i 6 mån3. Kaltbach Le Gruyere AOP, lagrad i 12 mån 4. Kaltbach Emmenthaler AOP, lagrad i 24 mån5. Kaltbach Tryffel, lagrad i 4 mån Smakexplosioner signerade av kocken Tomas Gustavsson på Kv. FloraKocken Tomas Gustavsson som driver Kv. Flora fick i uppdrag att skapa små smakexplosioner där varje ost fick sällskap av noggrant utvalda tillbehör. Med sin passion för lokala råvaror tog Tomas sig an utmaningen att presentera Kaltbachs ostar på oväntade sätt. Varje liten rätt blev en harmonisk komposition där ostens karaktär fick stå i centrum. Han kan sina smaker kan jag avslöja. Som avslutning njöt vi av en helt otrolig välkomponerad chokladdessert. Kvällen avslutades med en smakrik goodiebagSom avslutning delade jag ut välfyllda goodiebags med utvalda ostar och passande tillbehör. För självklart ska gästerna få återskapa smakupplevelsen hemma. Jag kan sammanfatta detta event som en njutbar, smakrik och skrattfylld kväll. Gästernas glädje, skratt och engagemang gjorde eventet helt underbart. Tack till alla som kom och delade denna kväll med mig!