Hej! Den vackraste örten just nu måste vara oxalis, framförallt blodoxalis, Det är en klöverliknande ört som är vinröd på ena sidan och grön på den andra. Jag älskar att dekorera med oxalis, både mat och efterrätter. Den finns i andra färger men jag köper den röda eftersom den finns i min Coopbutik nära mig. Där finns den att hitta bland de färska kryddorna. Det bästa är att en kruka räcker länge eftersom man använder lite åt gången. Allt som hamnar på en mattallrik ska vara ätbart. Oxalis tillhör familjen harsyreväxter och innehåller oxalsyra. Det gör att den smakar lite syrligt och väldigt gott. Den används inte i matlagning utan mer som en topping eller dekoration. Ni som följer min blogg eller Instagram har säkert sett oxalisen i mina bilder. Här nedan kommer ett litet urval. Klicka på respektive rubrik så kommer du till receptet! SNITTAR och minimackor 2. FRITERAT TUNNBRÖD MED ROM OCH PICKLAD RÖDLÖK 3. BIFFAR MED MINDRE KÖTT 4. BAKAD SÖTPOTATIS FOTO: DIANA DONTSOVA Det är inte bara jag som gillar att dekorera med oxalis. Även Johan Backeus, vinnaren av Årets Kock 2017, hade örten i sin fasanrätt. Huvudrätt bestod av bakad fasan i smen, glaserat lår, svamp och mandelmüsli, blomkål samt skysås smaksatt med ingefära och umeshu. FOTO: MÅNS JENSEN Jag önskar er alla en härlig ledig måndag! Kram Diana