Hej! Många har frågat om min senaste bild på Instagram där jag har lagt ut krispigt ägg på friterat rispapper. För att skapa de vackra rischipsen krävs det två saker, rispapper och rapsolja. Dessa köper du i en större matbutik och ett tips är att kika på den asiatiska hyllan. Använd en stekpanna och lite mer olja än vanligt, ca 0,5 cm upp på stekpannans kant. Vilken form du får på chipset i slutändan vet du inte utan rispappret formas efter hur varm oljan. Ju varmare olja, desto krusigare chips! Här nedan kan du se tre olika storlekar på mina rischips. Jag hittade ett gammalt Instagramklipp som jag hade kvar i mobilen där jag friterar ett helt papper. Kika in det längst ner på sidan! Här ovan har jag friterat ett helt rispapper! Perfekt när du vill toppa med sallad eller göra en variant på taco. Idag blev det krispiga ägg med sallad, avokado, aioli och oxalis på. Vanligtvis när jag steker ägg gör jag det i smör. Men dessa steker jag i rapsolja för att få härliga kanter och behålla äggulan snygg. Jag låter den vara lite rinnig och lös för då funkar den som sås till rätten. En annorlunda brunchmacka helt enkelt! Här har jag istället klippt rispappret i flera bitar och sedan friterat dem. Därefter har jag fyllt dem med skagenröra. Recept på den hittar du HÄR! Du kan klippa dem i ännu mindre bitar som jag har gjort här ovan. Dessa serverades med dragonkräm och oxalis till en fördrink och då valde jag att göra dem mindre. https://youtu.be/8Ytvvl4yGnw Här ser du hur enkelt det är och hur fort det går att göra det här. En superrolig grej och även roligt att bjuda på! Rischipsen kan du toppa med kött, sallad, ost, skaldjur, frukt och bär...ja, du väljer själv! Hoppas ni vågar prova! Önskar er en härlig kväll! Diana