Hej! Idag bjuder jag på ett enkelt trick som får dina gäster att lyfta på ögonbrynen, nämligen små runda fruktpärlor. Dessa gör du på endast två ingredienser, juice och agar agar. Om du är intresserad av molekylär matlagning så är det här ett perfekt recept att börja med. Fruktpärlorna kan du sedan använda till en dessert. De är också ganska snygga att ha i drinken eftersom valet av juice avgör färgen på dina fruktpärlor. Vad är agar agar? Agar utvinner man från rödalger och fungerar som gelatin. Ett perfekt vegetariskt/veganskt alternativ till bakverk och annat. Den tillför ingen smak utan används för att få en geléliknande effekt på mousse och kräm. Agar agar är tio gånger starkare än gelatin och är därför en produkt som räcker väldigt länge. Den finns att köpa på ställen som KitchenLab, Bodystore, Reco Market och nu har jag även sett den på City Gross. Jag valde att servera fruktpärlorna vid sidan om min deconstructed cheese cake. Desserten gjorde jag till ett event där jag tolkade Sandbergs nya tapetkollektion. På tallriken här nedan ser du no-bake cheese cake, hasselnötsflarn, kvittenmarmelad, hackade hasselnötter och fruktpärlor. FOTO: DIANA DONTSOVA Nu ska jag packa väskan för imorgon bär det av till Varberg och Krickelin (eller Kristin som hon egentligen heter) en väldigt inspirerande kreatör som bland annat bloggar och driver FGL Store, ett lifestyle brand. Har du inte varit inne på hennes blogg så tycker jag att du ska kika in. Vill du hänga med mig imorgon så kolla Instagram Stories på @diadonna. Önskar er alla en trevlig kväll! Diana RECEPT: FRUKTPÄRLOR ca 1, 75 dl juice, färskpressad (eller annan juice) 1/2 tsk agar agar neutral olja, typ rapsolja 1. Börja med att hälla olja i ett högt glas som du ställer i kylskåpet. Oljan måste vara riktigt kall för att det ska funka. (Höjden på glaset spelar också roll eftersom dropparna hinner stelna på väg ner till botten.) 2. Sila juicen genom en kökshandduk för att få bort eventuella fruktbitar. 3. Koka upp agar agar och juice. Låt småkoka i en minut. När vätskan har svalnat häller du upp den i en platsflaska. 4. Droppa försiktigt juicevätskan i glaset med kall rapsolja. 5. Lyft upp pärlorna och lägg i en sil. Skölj försiktigt med kallt vatten. (häll inte ut oljan utan använd den att steka annat i) 6. Lägg över fruktpärlorna i en burk med lock och förvara i kylen. De håller i ett par dagar.