ÅRETS MATBLUFF Årets matbluff är framröstad och det blev Alpros Cuisine soya vispbar. Att en sojaprodukt innehåller endast 2 % soja tyckte många var alldeles för vilseledande. Namnet soja indikerar på mycket mer soja än så och därför känns den inte äkta. Det är motiveringen till att Alpros Cuisine soya vispbar hamnade på Årets matbluffslista. 2. NY LYXRESTAURANG I mars öppnar Tommy Myllymäki restaurang på Djurgården med namnet Aira och du kan boka bord redan idag. Maten kommer att hålla en hög klass med fokus på de nordiska råvarorna efter säsong men med tydliga influenser från hela världen. Där kommer det serveras lunch och middag. Huset är ritat av den prisbelönte designern Jonas Bohlin vilket tyder på att det här kommer bli riktigt snyggt. Tanken är att du ska njuta av god mat i en vacker arkitektur belägen nära naturen. Jag ser fram emot att se Bohlins skapelse och framförallt smaka Myllymäkis mat. 3. ART BAKERY Bild: Pressbild Art Bakery på NK firar ett år med fotoutställningen Confectionation av Charlie Bennet. En färgstark utställning med bakverk bakade av Frida Bäcke. Art Bakery är en kombination av ett bageri och en utställningshall där du kan njuta av bakverk som Frida Bäcke står för, äta bröd designat av Johan Sörberg samtidigt titta på konst som dessutom är till salu. En levande plats med dofter som faller mig i smaken. Utställningen av Bennet pågår under våren för dig som är sugen på en kulturell fikastund. 4. MARABOUS NYA SMAK Bild: Mynewsdesk Marabou har under senare år flitigt kommit med nya smaker. Nästa nyhet är Marabous mjölkchoklad med havssalt. Det här känns inte som någon direkt nyhet men om den här innehåller mer salt är Fudge och Havssalt, ja då välkomnar jag den. Choklad och havssalt är en slående kombination som sällan kan bli fel. Men då måste den ha en tydlig sälta. 5. NY KOKBOK Bild: Eatnlive blogg Hedvig Littorin har gjort den nya kokboken "Hedvigs morgonstund". I den hittar du 52 hälsosamma frukostar som smoothie, chiagröt, pannkakor och glutenfritt bröd. När jag ansvarade för Lunds saluhall hade Hedvig ett pop-up café hos oss med namnet Eatnlive, samma namn som hennes blogg. Allt som fanns i hennes café hade hon bakat och lagat själv, samtidigt som hon studerade på universitetet. Det är en tjej som lyckas trolla fram fler timmar om dygnet än 24. Efter att hon lämnat Lund har jag bjudit in Hedvig till olika event jag haft i Stockholm som julmiddag för Lidl och frukostevent för Wasa Bröd.