Annons

Annons


Chiasylt med hallon

Hej!

Att göra egen sylt kräver varken tid eller en massa socker. Idag visar jag hur du kan göra en hallonsylt på mindre än fem minuter. Den är sötad med honung och tjocknar med hjälp av chiafrön och inte pektin. Självklart kan du söta den med socker om du föredrar det. Annars kan du välja lönnsirap, agave, kokossocker eller björksocker.

Annons

Jag har valt att använda honung för att jag tycker det blir godast. Det är en smaksak och även hur söt man vill ha en sylt. Därför har jag inte angett exakt mått i receptet. Det är bättre att du sötar lite åt gången och smakar av. Anledningen är att det finns hur många honungssorter som helst och de varierar i sin sötma.

Andra recept med hallon:

Hallonmarmelad med lakrits

Hallondessert med rostad vit choklad

Vad är chiafrön?

Chiafrön är ett superfrö och används i gröt, pudding, topping, bakning, smoothie eller powerbars. Fröna är naturligt glutenfria och innehåller en hög halt av kostfiber, protein och omega 3.  Ursprungligen kommer de från Sydamerika och har under 2017 blivit en trend i Sverige bland matintresserade. Både Risenta, Kung Markatta och Cocovi har chiafrön i sitt sortiment. Dessa finns i nästan alla större mataffärer.

FRUKOSTTIPS! OVERNIGHT OATS MED CHIASYLT


FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA

På vår bloggfrukost serverade jag chiasylt till overnight oats, en kall gröt gjord på steel cut oats och chiafrön. Det receptet kommer i nästa inlägg och är helt klart min favoritfrukost just nu.

Trevlig söndag till er alla!

Kram Diana

 

RECEPT

CHIASYLT MED HALLON

ca 240 gr frysta hallon
2 msk chiafrön
ca 1/2 dl vatten
honung efter smak, ca 2-3 msk

Lägg frysta hallon och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör om samtidigt. Mosa hallon och låt puttra i 3-5 minuter. Tillsätt chiafrön och rör om. Smaka av med honung. Låt svalna en stund. Rör om så att inte chiafröna sjunker till botten. Häll sedan över i en ren glasburk. Stäng locket när sylten har svalnat och förvara i kylskåp.

 

ANDRA RECEPT MED HALLON

GLASS PÅ TRE INGREDIENSER

CITRONGLASS MED HALLONSÅS

PAJ MED HALLON

 


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar