Annons

Annons


Nice cream – en nyttigare glass

God eftermiddag!

Den här glassen måste ni testa! Jag lovar er sommarens godaste glass som dessutom är nyttig. Därför kallas den inte för ice cream utan nice cream! Hur går det ihop? Den innehåller inget socker och ingen grädde men smakar gudomligt! Du gör den med hjälp av en frusen banan och mixer. Hur enkelt som helst och så god att du kan bjuda dina gäster. Se bara till att förbereda skivad banan som du lägger i frysen dagen innan.

Annons

Jag valde vanlig mjölk men vill du göra en vegansk nice cream kan byta ut den till mjölk som havre, mandel eller kokos. Toppa glassen med lite kakaopulver, kakaonibs och oxalis. Inget märkvärdigt alls så vill du kan du hacka lite extra jordnötter och skivad banan som du toppar med.

Tillsätter du mer mjölk i glassen blir det mer åt smoothiehållet. En sockerfri kick som ger dig ett stor leende för så god är den.  Bästa mellanmålet!

Smoothien är så god att den funkar suveränt som en hälsosam fika eller efterrätt. Jag åt den till frukost! Jo, det går alldeles utmärkt! Testa i helgen, du kommer börja dagen med ett leende.


FOTO: DIANA DONTSOVA

Har du provat kakaonibs? En raw kakao som kommer i små bitar och tillhör kategorin superfood. Den smakar mörk choklad och god äta ihop med nötter eller toppa smoothies och desserter. Det bästa av allt är att den är full av antioxidanter precis som moringapulver och acaipulver. Den finns i alla välsorterade matbutiker.

Önskar er alla en härlig torsdag och en lika härlig fredag!

Kram Diana

 

TIPS! GLASS PÅ 3 INGREDIENSER

RECEPT
1 skål chokladglass

1 skivad och frusen banan
1/2 – 1 dl valfri mjölk (Beroende på hur stor bananen är. Jag hade 0,75 dl.)
ca 4 tsk ekologisk raw kakao
2 tsk kakaonibs
1 msk jordnötssmör

Valfri topping:
extra bananskivor
en klick jordnötssmör
raw kakaonibs
chiafrön
kokoschips
granola (om du gör en smoothie)
oxalis

Skala banen och skär i skivor. Lägg den på ett bakplåtspapper och sätt in i frysen. Låt banen blir helt frusen. Mixa sedan bananen med resten av ingredienserna till en slät smoothie. Toppa med valfri topping. Ät långsamt och njut!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar