Recept, foto och styling: Diana Dontsova Jag börjar med att önska er läsare en GLAD MIDSOMMAR! Idag väljer vi alla vår favoritdryck till sillen och min är flädersaft. Hur gott som helst! Har du inte provat att koka egen kommer här ett recept. Fläder växer lite överallt så vad du behöver är en korg och en sax, då är halva jobbet gjort. Att servera egengjord flädersaft är speciellt men om tiden är knapp serverar jag helt enkelt köpesaft. Flädern är även god att använda i desserter vilket jag tipsar om längre fram. Glad midsommar och skål från mig! /Diana Recept på flädersaft: 20-25 klasar fläderblommor 2 st ekologiska citroner 1 liter vatten 15 gram citronsyra 1 kg socker eller annan sötning typ stevia Klipp bort stjälkar och blad från fläderblommorna. Skaka ordentligt så du blir av med eventuella insekter. Skölj citronerna och skiva dem tunt. Varva sedan fläder och citron i en stor bunke. Koka upp vattnet och tillsätt socker och citronsyra. Häll detta över citronerna och blommorna. När lagen svalnat ställer du bunken svalt i 3-4 dygn. Sedan är det bara att sila och hälla över i rena glasflaskor. Gör du saften på stevia minskar hållbarheten. Den går även bra att frysa in.